1821, Οι Ήρωες: Η υπερπαραγωγή του ΣΚΑΙ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

1821, Οι Ήρωες

Η νέα μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

«1821, Οι Ήρωες» ονομάζεται η νέα σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το φθινόπωρο στον ΣΚΑΪ και έρχεται να αποτελέσει το επιστέγασμα των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Μια ξεχωριστή τηλεοπτική πρόταση που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, με κινηματογραφική οπτική, άρτια τεκμηρίωση, υψηλή αισθητική και σπουδαίους συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Το κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια των ηρώων. Τα εμβληματικά πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης, η πορεία της ζωής τους, η συμμετοχή και η προσφορά τους στον αγώνα. Ιστορικοί-ομιλητές παρουσιάζουν και αναλύουν το γενικό ιστορικό πλαίσιο στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 και αναλύουν πτυχές της προσωπικότητας του εκάστοτε ήρωα.

Το μεγαλύτερο μέρος της αφήγησης και των συνεντεύξεων αποτελείται από δραματοποιημένες σκηνές και γραφικές αναπαραστάσεις. Πολλά από τα εντυπωσιακά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε φυσικούς χώρους εντός και εκτός Αττικής, όπως στην Τρίπολη, το Μεσολόγγι και τις Σπέτσες.

Ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών ενσαρκώνει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Κατά σειρά εμφάνισης θα δούμε: τον Λεωνίδα Κακούρη στον ρόλο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τον Ερρίκο Λίτση στον ρόλο του Ανδρέα Μιαούλη, τη Θεοφανία Παπαθωμά ως Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, τον Αργύρη Πανταζάρα στον ρόλο του Γεώργιου Καραϊσκάκη, την Ιφιγένεια Καραμήτρου ως Μαντώ Μαυρογένους, και τους Αντώνη Καραθανασόπουλο και Σπύρο Σταμούλη που υποδύονται τους Φιλέλληνες Λόρδο Βύρωνα και Σάμιουελ Χάου αντίστοιχα. Νέοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί συμπληρώνουν το καστ της σειράς.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν η Ανιές Σκλάβου και ο Στέλιος Τατάκης, τη Διεύθυνση Φωτογραφίας ο Παναγιώτης Βασιλάκης ενώ την Εκτέλεση Παραγωγής έχει αναλάβει η JK Productions.