1000 Μίλια Γεύσεις: Ταξίδι στην Κύπρο

Σήμερα στις 20:00 στον ΣΚΑΙ.

Στην Κύπρο ταξιδεύει το «1000 Μίλια Γεύσεις», το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξερευνώντας το νησί, ανακαλύπτει μοναδικούς γευστικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς και μας κάνει να δούμε την Κύπρο με άλλη ματιά.

Το ταξίδι ξεκινά από τη Λάρνακα, μία πόλη με ιστορία χιλιάδων χρόνων και το μεσαιωνικό κάστρο της.

Η επόμενη στάση μας είναι σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα επάνω σε μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του κόσμου.

Εκεί δοκιμάζουμε την σύγχρονη και δημιουργική πλευρά της κυπριακής κουζίνας. Ακολουθεί ένα οδοιπορικό στα Λεύκαρα, ένα πανέμορφο χωριό που έχει ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο σαν τόπος ξεχωριστής ομορφιάς για να γνωρίσουμε το λαογραφικό μουσείο με τα περίφημα κεντήματα μαζί με πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Η Ασγάτα είναι η περιοχή που κρύβει ένα νόστιμο μυστικό που αποκαλύπτεται στις κάμερες της εκπομπής. Το εστιατόριο «Χρυσολεμονιά» είναι φημισμένο για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα που την δοκιμάζουμε από τα χέρια της κας Γιώτας σε μία ανεπανάληπτη φιλοξενία.

Ακολουθεί μία επίσκεψη σε παραδοσιακό τυροκομείο για να δούμε πώς φτιάχνεται η αναρή και το χαλούμι, δύο από τα πιο γνωστά κυπριακά τυριά. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, συναντούν ντόπιους που ασχολούνται με την γαστρονομία και τη λαογραφία για να μας ξεναγήσουν με τον δικό τους τρόπο στην ιστορία, τις γεύσεις, και τις παραδόσεις της Κύπρου που μας εκπλήσσει σε κάθε μας βήμα.

Στο ενδιάμεσο κάνουμε στάσεις στο εργαστήριο του Βαγγέλη που μας ετοιμάζει ξεχωριστά πιάτα με κυπριακά προϊόντα.

Για ακόμη μία φορά, ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχοι, γεύσεις και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο.