1000 μίλια γεύσεις… στο Μπαλί!

Στο Μπαλί μας ξεναγεί στα μοναδικά τοπία και σε μία κουζίνα γεμάτη εξωτικές γεύσεις και αρώματα ο Βαγγέλης Δρίσκας το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το ταξίδι αυτή την εβδομάδα ξεκινά από τον κόλπο του Jimbaran όπου καθημερινά γεμίζει από ντόπιους και τουρίστες που έρχονται εδώ με έναν και μοναδικό σκοπό: να δοκιμάσουν τα πιο φρέσκα και αρωματικά ψητά θαλασσινά με θέα τον Ινδικό ωκεανό. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει εικόνες καθημερινότητας από την γειτονική ψαραγορά και τον εντυπωσιακό τρόπο που οι ντόπιοι ψαράδες εξασφαλίζουν τις αναγκαίες ποσότητες για να τροφοδοτήσουν τα εκατοντάδες εστιατόρια του νησιού.

Παρέα με τον σεφ και δάσκαλο μαγειρικής Bagus φτιάχνουν σατέ, τα παραδοσιακά μπαλινέζικα κεμπάπ, και μία σαλάτα με παπάγια και γαρίδες με το πιο ξεχωριστό αρωματικό ντρέσσινγκ. Μπλέκεται με μία ομάδα γυναικών στις ετοιμασίες μία θρησκευτικής τελετής και μας ξεναγεί σε έναν ορυζώνα για να δούμε όλη την διαδικασία της καλλιέργειας και συγκομιδής του ρυζιού.

Μπαίνει στην κουζίνα του Bebek Benghil, ενός εντυπωσιακού εστιατορίου με θέα έναν ορυζώνα για να δούμε πως ετοιμάζουν και πως σερβίρουν μοναδικά τα δύο πιο δημοφιλή τους πιάτα με πάπια: Τηγανητή τραγανή και αρωματική καπνιστή.

Συναντά τον αυστραλό σεφ Liam ο οποίος αποκαλύπτει δύο fusion πιάτα από το μενού του: ψητό ψάρι με αρωματική πικάντικη κρούστα και ψητό αρνάκι με λαχανικά και σάλτσα που ακροβατούν γευστικά μεταξύ δύσης και ανατολής.
Εκτός από το γευστικό ταξίδι, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εικόνες μοναδικής ομορφιάς του Μπαλί, ενός από τους πιο σπουδαίους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.