1000 μίλια γεύσεις… στη Σαντορίνη

Απόψε στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η Σαντορίνη χαρίζει στον επισκέπτη εικόνες μοναδικής ομορφιάς από την καλντέρα με τα νησιά από λάβα μέχρι τα υπόσκαφα της Οίας και φυσικά το φημισμένο της ηλιοβασίλεμα για το οποίο έρχονται εδώ άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Οι περιηγήσεις ξεκινάνε από το Φηροστεφάνι όπου απολαμβάνουμε το πρωινό μας με θέα στην καλντέρα, και μετά ο Βαγγέλης πάει στον Περίβολο σε ένα από τα πιο όμορφα beach bars του νησιού για ένα δροσερό κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα.

Στάση για μεσημεριανό στη Seleni Meze όπου ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, από τους πρωτοπόρους της γαστρονομικής σκηνής του νησιού, ξεναγεί τον Βαγγέλη στην σαντορινιά κουζίνα και παρουσιάζει την μοντέρνα και δημιουργική πλευρά της. Ακολουθεί μία ξενάγηση στο εργοστάσιο ντομάτας του Νομικού στην Βλυχάδα, που έχει γίνει πλέον μουσείο και μέσα από την περιήγηση στις εγκαταστάσεις του, γνωρίζουμε την ιστορία των τελευταίων 100 χρόνων στο νησί.

Το επεισόδιο κλείνει με την πιο ζεστή φιλοξενία στην πιο δημοφιλή ταβέρνα του νησιού όπου δύο αδέρφια από την Κρήτη, εδώ και 10 χρόνια σερβίρουν την πιο νόστιμη μείξη σαντορινιάς και κρητικής κουζίνας.

Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με τις πιο όμορφες εικόνες και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες φαγητού, που μας διηγούνται οι σημαντικότεροι άνθρωποι της τοπικής γαστρονομικής σκηνής.