​Θέατρο: Σεργιάνι στο Ανδρόγυνο που, επιστημονικώς, αναλύει τις σχέσεις

θέατρο

Ανδρόγυνο, Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Vault.

Το καλοκαίρι μάς αποχαιρέτησε, η χειμερινή σεζόν ξεκινά δειλά δειλά και το θέατρο έχει εκ νέου θέση εξέχουσα, μέσα από το γνώριμο Σεργιάνι μας, εδώ στο zappIT. Προτάσεις που αξίζουν την προσοχή σας θα απλώνονται σε βάση τακτική προκειμένου να πάρουν θέση στον προγραμματισμό της θεατρικής σας ατζέντας.

Την αρχή για τη νέα, χειμερινή σεζόν θα κάνουμε με μια νότα κωμική η οποία όμως χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς κάτω από το πρώτο της επίπεδο κρύβονται πολλά! Ο λόγος για την παράσταση «Ανδρόγυνο» που ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του φιλόξενου Πολυχώρου Vault για έναν τρίτο κύκλο παραστάσεων σε κείμενο Χριστίνας Σαμπανίκου και σκηνοθεσία, καθώς και πρωτότυπη ιδέα, Βίκυς Αδάμου κάθε Δευτέρα και Τρίτη βράδυ στην καρδιά του Βοτανικού.

Μία απολαυστική μαύρη κωμωδία, η οποία σε «συναντά» από νωρίς στο φουαγίε του θεάτρου την ώρα που απολαμβάνεις το πρώτο σου ποτό συνδυάζοντας το stand up με τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα και το σωματικό θέατρο. Στοιχεία που κατέχουν και αναδεικνύουν άριστα οι τρεις ηθοποιοί – πολυεργαλεία οι οποίοι κατορθώνουν να παρασύρουν στα πιο ιδιαίτερα μονομάτια σκέψης και προβληματισμού τον θεατή ως τέλους.

Τα στοιχεία αυτά, δε, μεταμορφώνουν κάθε παράσταση σε μοναδική εμπειρία καθώς ουδεμία είναι ίδια με την προηγούμενη και την επόμενη. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, κομμάτι είναι το πολύ δυνατό κείμενο που με «πρόσχημα» την γνώριμη και… αιώνια κουβέντα για σχέσεις, γάμους και «για πάντα» υποσχέσεις σκαλίζει πολλά περισσότερα επίπεδα και δημιουργεί εσωτερικές ανησυχίες. Παράλληλα, δυστυχώς, η ιδέα των δύο γυναικών είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Και αυτό γιατί η ροή της παράστασης αγγίζει με τρόπο κωμικό, πλην σκληρό, τα θέματα της έμφυλης βίας και την σκοτεινή πλευρά μιας βαθιά στερεοτυπικής κοινωνίας.

Τι ορίζεται ως ανδρόγυνο; Είναι ο γάμος μια κοινωνική απειλή; Μπορούν δύο ψυχές να μονιάσουν κάτω από την ίδια στέγη; Σπάνε τα στερεότυπα και αν ναι, τι ήχο κάνουν;

Σύσσωμη η Επιστημονική Κοινότητα επί σκηνής με τη βοήθεια δύο Στερεοτύπων, που έχουν παραδώσει το σώμα τους και τον καταστροφικό τους έρωτα στην επιστήμη, αποκαλύπτει στο κοινό τα αποτελέσματα ερευνών και μελέτης επί σειρά ετών πάνω στο Αρσενικό και το Θηλυκό και τη μεταξύ τους σχέση. Επιχειρεί με τη βοήθεια του κοινού να δώσει απαντήσεις πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα. Την μουσική της παράστασης υπογράφει ο Άλκης Μπούφης ενώ την κίνηση η Ιωάννα Καμπυλαυκά.

Το Ανδρόγυνο της Χριστίνας Σαμπανίκου και της Βίκυς Αδάμου, με το… αρσενικό στερεότυπο να «ντύνεται» ο Γιάννης Οικονομίδης, αποτελεί δίχως άλλο πρόταση που αξίζει, φίλοι, να συμπεριλάβετε στην ατζέντα θέασης σας και να μπείτε σε όμορφα σχεσιακά μονοπάτια.