Ζητούν συνάντηση με Χυτήρη οι εργαζόμενοι του Alter – Νέες υποσχέσεις Γιαννίκου

Διαβάστε: Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Alter. Αποφασίστηκε η σύσταση διασωματειακού που θα επιδιώξει συνάντησεις με την πολιτική ηγεσία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του ALTER. Όπως αποφασίστηκε θα συγκροτηθεί διασωματειακή επιτροπή αποτελούμενη από διοικητικούς, τεχνικούς και δημοσιογράφους η οποία την επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς για το θέμα του ALTER όπως ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού με αρμοδιότητα τα ΜΜΕ Τηλέμαχος Χυτήρης αλλά και η Υπουργός εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Όσον αφορά στα εσωτερικά του σταθμού ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βασίλης Ζέρβας είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Γιαννίκο. Ο μεγαλομέτοχος του καναλιού του είπε πως δεν τίθεται θέμα πτώχευσης του σταθμού ή υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα πάντα με τον κ. Γιαννίκο νέα συνάντηση με τις διαφημιστικές και μέλη του Argo Fund. Αναφορικά με τις πληρωμές ο κ. Γιαννίκος είπε πως θα προσπαθήσει την επόμενη εβδομάδα να καταβάλλει δύο μισθούς.

Το πρόγραμμα του σταθμού θα συνεχίσει να παίζει «κονσέρβα», ενώ προς το παρόν το ΕΣΡ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κάποια κίνηση ανάκλησης της άδειας του ALTER καθώς όπως δήλωσε και ο επικεφαλής του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου Ι. Λασκαρίδης το συμβούλιο δεν πρόκειται να λάβει βιαστικές αποφάσεις.

Στην κρίσιμη γενική συνέλευση για το μέλλον του ALTER που πραγματοποιείται νωρίτερα στις εγκαταστάσεις του σταθμού στο Μπουρνάζι από τους δημοσιογράφους του σταθμού, το το κλίμα είναι από τεταμένο έως έκρυθμο καθώς όπως είπαν κάποιοι δημοσιογράφοι «η κοροϊδία της διοίκησης έχει και τα όριά της».

A.M.