Το 4ο πόρισμα-φωτιά για την ΕΡΤ στα χέρια του εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα εστιάζει κυρίως στη διαδικασία ανάθεσης της παραγωγής του Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2006 στην εταιρεία «Bug stage» και αναζητεί πειθαρχικές ευθύνες για τουλάχιστον δύο υπαλλήλους αορίστου χρόνου της δημόσιας τηλεόρασης. Αναφορές γίνονται και σε υψηλόβαθμα στελέχη εκείνης της εποχής όπως και σε διοικητικούς υπαλλήλους ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή και άλλες αναθέσεις όχι μόνον έγιναν κατά παράβαση των σχετικών προβλέψεων του Κανονισμού Προμηθειών της Ε.Ρ.Τ., αλλά για την κατακύρωση του έργου που αναφέρεται παραπάνω υπήρξε βεβαίωση ότι η εταιρεία που ανέλαβε τη διοργάνωση διέθετε την απαραίτητη εμπειρία στο χώρο του θεάματος στην ελληνική αγορά και εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ η εταιρεία αυτή δεν είχε ακόμη συσταθεί. Το πόρισμα θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

Καταγράφουμε το χρονικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως αυτό παρουσιάστηκε σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», τον περασμένο Ιούνιο:

Ο εντεταλμένος της ΕΡΤ Γ. Χουλιάρας, πριν από περίπου 5 χρόνια είχε εισηγηθεί προς το ΔΣ την ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία του έργου σχεδιασμού και εκτέλεσης παραγωγής του σόου για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης επειδή ήταν η μειοδότρια. Το ΔΣ αποδέχθηκε την εισήγηση και με την υπ’ αρ. 790/28.9.2006 απόφαση ανατέθηκε η δουλειά στην Bug Stage ΑΕ το σόου, με κόστος 231.961,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ και δυνατότητα απόκλισης του προς τιμολόγηση ποσού σε ποσοστό 20%.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η ανάθεση έγινε παράνομα γιατί βάσει του Κανονισμού Προμηθειών της ΕΡΤ, απαιτείται να προηγηθεί διαγωνισμός και γνωμοδότηση της οικονομοτεχνικής επιτροπής, αφού το έργο αφορούσε παροχή υπηρεσιών και όχι καλλιτεχνικό έργο, όπως «βαφτίστηκε» με την απόφαση του ΔΣ.

Το παράδοξο όμως της υπόθεσης είναι ότι στις 28/9/2006 που ελήφθη η απόφαση του ΔΣ η εταιρεία αυτή δεν υπήρχε. Συγκεκριμένα, συστάθηκε στις 11/10/2006 .