Την Πέμπτη στην Κυβερνητική Επιτροπή θα παρουσιαστεί το σχέδιο για τα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Σε μία πρώτη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με την ΠΟΣΠΕΡΤ ο κ. Μόσιαλος κατέστησε σαφές ότι δε θα κάνει »εκπτώσεις» αν και οι συνδικαλιστές τράβηξαν από την πλευρά τους «κόκκινες γραμμές» στην προοπτική κλεισίματος τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφώνων.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στα ΝΕΑ, η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί και για απεργιακές κινητοποιήσεις στα δημόσια μέσα ενημέρωσης θεωρώντας ότι από τη στιγμή που θα ανακοινωθούν οι επίσημες προτάσεις του υπουργού, θα υπάρξουν και οι πρώτες αντιδράσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, όμως οι πληροφορίες επιμένουν ότι σκέφτεται να κλείσει ή, στην καλύτερη εκδοχή, να περιορίσει τη λειτουργία της ΕΤ1 και πιθανότατα να βάλει λουκέτο σε κάποιους περιφερειακούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας.

Μια πρώτη γεύση από το τι θα ακολουθήσει, έδωσε ο κύριος Μόσιαλος σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προχθές, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά, ότιστην ΕΡΤ θα μείνουν ίδιες μόνο… οι συχνότητες.

Παράλληλα θα προχωρήσει σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και θα εκμεταλλευθεί ή θα πουλήσει κτίρια που ανήκουν στην ΕΡΤ, όπως για παράδειγμα αυτό της Κατεχάκη, χωρίς να αποκλείεται και το κτίριο επί της οδού Μουρούζη στο Κέντρο της Αθήνας.
Στόχος θα είναι να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι παράλληλες διπλές και τριπλές βάρδιες του προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, αυτό που έχει γίνει σαφές είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας δεν θα ορίσει εκπρόσωπό του σ' αυτό. Πιθανότατα τις επόμενες ημέρες να γίνουν αντικαταστάσεις ορισμένων μελών που ήδη έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποχωρήσουν από τη διοίκηση,