Τηλεθέαση: Το Mega πρώτο κανάλι τον Ιανουάριο

Τηλεθέαση

Καθολική ήταν η πρωτιά του MEGA τον μήνα Ιανουάριο.

Το MEGA ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην τηλεθέαση κατακτώντας όλα τα κοινά στο σύνολο ημέρας και στην prime time ζώνη. Ισχυρό ήταν το αποτύπωμά του στο ξεκίνημα του 2024: Η ενημέρωση κατέρριψε τα ρεκόρ της σεζόν, η μυθοπλασία διατήρησε την ηγετική της θέση και η ψυχαγωγία παρέμεινε ψηλά στην προτίμηση των τηλεθεατών.

Το MEGA κατέκτησε την κορυφή με μέσο όρο 13,5% στο σύνολο του κοινού και 11,9% στο δυναμικό κοινό 18-54 επισκιάζοντας τον ανταγωνισμό.

Ταυτόχρονα, το κανάλι ήταν ο νικητής και στην prime time. Με μέσο όρο 15,5% στο σύνολο του κοινού και 12,9% στο δυναμικό κοινό 18-54 το MEGA κέρδισε το στοίχημα της τηλεθέασης στη ζώνη υψηλού ανταγωνισμού.

«Famagusta»

Η νέα συγκλονιστική παραγωγή του MEGA «Famagusta» έκανε είσοδο στη φετινή μυθοπλασία με τα υψηλότερα ποσοστά που έχει σημειώσει σειρά τη σεζόν ‘23-‘24. Η σειρά κατέκτησε την κορυφή με ποσοστό 30,8% στο σύνολο του κοινού και 23,9% στο δυναμικό κοινό 18-54 με την κάλυψη να αγγίζει τους 2,6 εκατομμύρια τηλεθεατές. Σε επιμέρους κοινό, η νέα παραγωγή του MEGA, εκτοξεύτηκε στο 47,2%.  Στα δύο πρώτα της επεισόδια, απέσπασε διθυραμβικά σχόλια για τις νοσταλγικές εικόνες, τις καθηλωτικές ερμηνείες και την ανατρεπτική πλοκή.

«Η Γη της ελιάς»

Μετά τη «Famagusta», η «Γη της ελιάς» ήταν η δεύτερη σειρά στην κατάταξη με τις καλύτερες επιδόσεις της σεζόν έως τώρα στο σύνολο του κοινού. Η αγαπημένη δραματική σειρά του MEGA κέρδισε την πρωτιά με μέσο όρο 21,6% στο σύνολο του τηλεοπτικού κοινού. Η κάλυψη πλησίασε τους 1,7 εκατομμύρια τηλεθεατές. Σε επιμέρους κοινά η τηλεθέαση ξεπέρασε το 31,3%.

«Το Ναυάγιο»

Το «Ναυάγιο», η μεγάλη παραγωγή του MEGA, που έχουν ξεχωρίσει οι τηλεθεατές, παρέμεινε ψηλά στις προτιμήσεις τους. Η σειρά σημείωσε 16,7% στο σύνολο του κοινού με την κάλυψη να πλησιάζει κατά μέσο όρο τους 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές. Σε επιμέρους κοινά η τηλεθέαση ξεπέρασε το 27%.

«The Chase»

Στην κορυφή βρέθηκε και το επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι γνώσεων του MEGA, «The Chase» με τη Μαρία Μπεκατώρου καταγράφοντας μάλιστα τις υψηλότερες επιδόσεις για τη φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα, τον πρώτο μήνα του έτους, οι συναρπαστικές καταδιώξεις γνώσεων επικράτησαν του ανταγωνισμού και κατέγραψαν μέσο όρο 16,4% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Το «The Chase», η αγαπημένη συνήθεια στην απογευματινή ψυχαγωγική ζώνη, σημείωσε 15,9% στο σύνολο του κοινού με την κάλυψη να φτάνει τους 1.144.000 τηλεθεατές. Σε επιμέρους γυναικείο κοινό, το κυνήγι γνώσεων του MEGA έφτασε το 22,3%.

ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Επιβλητική είσοδο στη νέα χρονιά έκανε η ενημέρωση του MEGA. Ισχυροποίηση της δύναμής της, εδραίωση στην κορυφή των προτιμήσεων των πολιτών και ρεκόρ επιδόσεων ήταν οι κατακτήσεις της για τον μήνα Ιανουάριο.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» -ο απόλυτος νικητής της βραδινής ενημέρωσης- αλλά και οι κορυφαίες ενημερωτικές εκπομπές «Live News» και «Κοινωνία Ώρα MEGA» κυριάρχησαν του ανταγωνισμού στην τηλεθέαση με τις επιδόσεις τους να κάνουν limit up.

ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»

Οι ειδήσεις του MEGA διατήρησαν και τον Ιανουάριο την πρωτοκαθεδρία τους στην ενημέρωση του κοινού, καταγράφοντας τις υψηλότερες αποδόσεις της σεζόν έναντι του ανταγωνισμού και καταρρίπτοντας τρεις φορές το ρεκόρ τηλεθέασης.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ», με τη Ράνια Τζίμα στην παρουσίαση από Δευτέρα έως Πέμπτη, την Κατερίνα Παναγοπούλου την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, και βασικό σχολιαστή τον Γιάννη Πρετεντέρη, ήταν πρώτο ανάμεσα σε όλα τα δελτία ειδήσεων, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης, με 622.000 τηλεθεατές. Ακολούθησαν: STAR 494.000, ΣΚΑΪ 442.000, ALPHA 422.000, ANT1 405.000, OPEN 257.000, ΕΡΤ1 227.000.

Οι ειδήσεις του MEGA ήταν πρώτες και σε μερίδιο τηλεθέασης με αξιοσημείωτη απόσταση από τον ανταγωνισμό. Στο σύνολο του κοινού προπορεύθηκαν με μέσο όρο 15,6% και 3,2 μονάδες διαφορά. Στο δυναμικό κοινό 18-54 κέρδισαν την πρώτη θέση με μέσο όρο 15,1% και άφησαν πίσω τα υπόλοιπα δελτία ειδήσεων με 4 μονάδες.

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟ «LIVE NEWS»

Η επιτυχημένη απογευματινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA με τον Νίκο Ευαγγελάτο μπήκε με φόρα στο 2024 και κατέκτησε για πολλοστή φορά την κορυφή, σημειώνοντας τα υψηλότερά της ποσοστά για φέτος αλλά και δύο ρεκόρ τηλεθέασης στη σειρά.

Το «Live News» ήταν πρώτο και τον Ιανουάριο με μέσο όρο 21,2% στο σύνολο του κοινού και την κάλυψη να ξεπερνά τους 1,6 εκατομμύρια τηλεθεατές. Στο δυναμικό κοινό 18-54, η εκπομπή κέρδισε την πρωτιά με ποσοστό 15,4%.

Στη ζώνη μετάδοσής του, το «Live News» προπορεύθηκε του ανταγωνισμού με διαφορά 8 ποσοστιαίων μονάδων στο σύνολο του κοινού και 2,7 στο δυναμικό κοινό 18-54.

Tο «Live News» κατέγραψε το υψηλότερό του ποσοστό 27,1% σε επιμέρους ανδρικό κοινό.

ΙΣΧΥΡΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»

Η «Κοινωνία Ώρα MEGA» συνεχίζει να κατακτά την κορυφή ακολουθώντας ανοδική τροχιά. Τον Ιανουάριο ήταν ο απόλυτος νικητής ανάμεσα στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές σημειώνοντας τις υψηλότερες επιδόσεις της καθώς και ρεκόρ τηλεθέασης για τη σεζόν 2023-2024 το οποίο κατέρριψε δύο φορές μέσα στον μήνα. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η εκπομπή έκλεισε με το καλύτερο μερίδιο στο δυναμικό κοινό 18-54, 29,9%.

Στον μέσο όρο του μήνα, το επιτυχημένο ενημερωτικό magazino με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη διατήρησε την πρωτιά με μέσο όρο 20,4% στο σύνολο του κοινού και 18,8% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Σε επιμέρους γυναικείο κοινό, η «Κοινωνία Ώρα MEGA» έφτασε στο 27,9%.

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ: ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Τις καλύτερες επιδόσεις της φετινής σεζόν, έως τώρα, κατέγραψε το «Φως στο Τούνελ» την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και έκλεισε θριαμβευτικά τον πρώτο μήνα του 2024.

Η εκπομπή έρευνας του MEGA με την Αγγελική Νικολούλη διατήρησε την πρωτοκαθεδρία της σημειώνοντας το πολύ υψηλό 30% στο σύνολο κοινού και ποσοστό 20,9% στο δυναμικό κοινό 18-54. Ισχυρή ήταν η επικράτηση του «Τούνελ» και στον μέσο όρο του Ιανουαρίου.

Η εκπομπή επισφράγισε τη μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία της με μία ακόμη κατάκτηση κορυφής με τα υψηλότερα ποσοστά της σεζόν: 28,6% στο σύνολο του κοινού και 20,8% στο δυναμικό κοινό 18-54. Σε επιμέρους γυναικείο κοινό η τηλεθέαση έφτασε στο 42,9%. Εντυπωσιακή ήταν και η κάλυψη που άγγιξε τους 1.347.000 τηλεθεατές.