Τηλεοπτικές άδειες: Τέσσερις σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης 3 εκατ. ευρώ

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη για τις τηλεοπτικές άδειες και ότι αρχίζει η διαβούλευση την Παρασκευή υπογράφηκε και δόθηκε στην δημοσιότητα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας για τις άδειες των ιδιωτικών καναλιών.

Όπως αναφέρεται η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 δημοπρατούμενες άδειες είναι στα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) υπέγραψαν ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στην ΚΥΑ, με ημερομηνία 12/4/2016, η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition) ορίζεται στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ (€ 3.000.000,00).

Δεδομένου ότι πρόκειται περί εξειδικευμένου αντικειμένου, το οποίο αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) -που είναι επιφορτισμένη με τη διενέργεια του διαγωνισμού- ανέθεσε στη διεθνή εταιρεία Deloitte μελέτη για τον καθορισμό του εύρους της τιμής εκκίνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο NEWSIT