Τηλεοπτικές άδειες: Στη Βουλή Παππάς, Μαρινάκης, Καλογρίτσας, Κυριακού και Αλαφούζος!

τηλεοπτικές άδειες
ӵ�񟡳破粠Ű鴱ﰞ򠈥󬾭 ꡩ ĩᶜ�Რ�¯� �Աߴ砲0 ӥ𴥬ⱟﵠ2016. (EUROKINISSI/KŎMđϓ ƙ͔Mϓ)
Θυελλώδης συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με την Πρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου αρχικά να απορρίπτει το αίτημα.

Την κλήση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να ενημερώσει για το διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αποφάσισε τελικά η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Επίσης, θα κληθούν και οι τέσσερις υπερθεματιστές, αφού η πρόεδρος της Επιτροπής δέχθηκε το αίτημα που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και το αυτοτελές αίτημα του ΚΚΕ, διά του Νίκου Καραθανασόπουλου, και της ΧΑ, διά του Γ. Αϊβατίδη. Συναίνεσαν δε και τα υπόλοιπα κόμματα, πλην όμως η ΝΔ, διά του Μάκη Βορίδη, επέμεινε να γίνει δεκτό το αίτημα που κατέθεσε πολύ νωρίς, να ασκηθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που προβλέπεται ως αρμοδιότητα από τον Κανονισμό και το Σύνταγμα για την Επιτροπή Θεσμών και να κληθούν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στη διαδικασία αδειοδότησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε σχετικό αίτημα, με βάση το άρθρο 41 Α παρ. 1 και 4 του Κανονισμού της Βουλής με το οποίο ζητείται η ακρόαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και των τεσσάρων υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών, Αλαφούζου, Κυριακού, Μαρινάκη και Καλογρίτσα. Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον κ. Παππά ότι μετέβη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι αναρμόδιος για το θέμα και αγνόησε την Επιτροπή Θεσμών, που αρμοδίως έπρεπε να ενημερώσει για τη διαδικασία του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών.

Η πρόεδρος της Επιτροπής έκανε δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα, επισημαίνοντας πως με βάση αυτό, η διαδικασία θα είναι λιγότερο χρονοβόρα και τόνισε πως θα εφαρμόσει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής ώστε να μην εξελιχθεί σε χρονικό μήκος όπως εκείνη της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου-Τσατάνη. Σύμφωνα με τον Κανονισμό, είναι δυνατόν να διεξαχθεί μία συνεδρίαση της Επιτροπής κάθε μήνα.

Προηγήθηκε θυελλώδης συνεδρίαση, κατά την οποία…