Τηλεοπτικές άδειες: Λάβρος ο Πρόεδρος του ΣτΕ κατά πάντων! Έγιναν προσπάθειες χειραγώγησης του δικαστηρίου!

τηλεοπτικές άδειες
Ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ άρχισε η συζήτηση των 23 αιτήσεων ακυρώσεως κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών για τη μετάδοση προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας έχουν προσφύγει η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Antenna, Alpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV ( E-TV). Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά όλων των αποφάσεων που αφορούν το σύνολο της διαδικασίας των δημοπρατούμενων αδειών.

Η έναρξη της διαδικασίας άρχισε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικράτειας και προεδρεύοντα της Ολομέλειας, Νικόλαο Σακκελαρίου να εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε όσους οπως είπε προσπαθούν να επηρέασουν την κρίση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου!

«Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα ειναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρισεως και των μνημονίων. Ειναι η εποχή της επικυριαρχίας του οικονομικού επι του θεσμικού η οποία χαρακτηρίζεται απο πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δικαίου και ιδίως του κοινωνικού κράτους. Υπό τας συνθήκας αυτάς αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας απο οποιαδήποτε θέση και αν ευρισκόμεθα να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ενισχύοντας τους βασικούς θεσμούς του κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον πνευματικό μας και ηθικό μας πολιτισμό, οι οποίοι πολλές φορές απερίσκεπτως ή κακοβούλως διασύρονται…» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣτΕ στην έναρξη της συνεδρίασης.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως «Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφαίνονται με πλήρη ανεξαρτησία και πνεύμα ουδετερότητας, δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ουτε υποκύπτουν σε πιέσεις από όπου κι αν αυτές προέρχονται, ούτε βεβαίως πτοούνται απο προσωπικές και ανοίκειες επιθέσεις αλλα επιτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον ανεπηρέαστοι και με τη δέουσα υπευθυνότητα, ματαιοπονούν επομένως όσοι προσπαθούν για το αντίθετο».

Ο κ. Σακελλαρίου έκανε λόγο για προσπάθειες χειραγώγησης του δικαστηρίου (!) επισημαίνοντας…