Θολό εξακολουθεί να είναι το τοπίο γύρω από το ALTER

Διαβάστε: Τι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι - Ποιες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη

Εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ, τους ενημέρωσε πως είχε και νέα διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Κώστα Γιαννίκο, ότι όλοι θα εξοφληθούν στις 22 με 25 Μαρτίου, αφού μέχρι τότε θα έχει αναλάβει νέα διοίκηση. Aυτή η διαβεβαίωση έρχεται ως συνέχεια μιας ανάλογης, η οποία είχε δοθεί από τον προαναφερθέντα στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών. Με βάση αυτήν, όμως, η όποια «νέα διοίκηση», θα έπρεπε να είχε αναλάβει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την άλλη, η μεριά Κουρή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, δείχνει να απορεί και να δηλώνει άγνοια από πού αντλεί την αισιοδοξία του ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Εκείνοι δεν γνωρίζουν τίποτα περί σχετικών διαπραγματεύσεων, ούτε φαντάζονται ποιοι πιθανώς θα μπορούσαν να αποτελέσουν αυτή την «νέα διοίκηση» και με ποιόν τρόπο.

Οι ίδιοι θεωρούν πως η λύση μπορεί να δoθεί μόνο μέσω τραπεζών και σε κάθε περίπτωση με την συναίνεση τους, γι’ αυτό και συνεχίζουν προς αυτή την κατεύθυνση τις συζητήσεις με προεξάρχοντα σε αυτές τον Γιώργο Κορωνιά. Μάλιστα η τελευταία σχετική  συζήτηση, έγινε μόλις χθες, με την συμμετοχή και Κύπριων επιχειρηματιών. Απόφαση, πάντως, για το τι μέλλει γενέσθαι, δεν ελήφθη.

Στο μεταξύ, οι τεχνικοί έχουν καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα κατά του σταθμού, τα οποία αναμένεται να συζητηθούν στο δικαστήριο κατά τις προσεχείς μέρες. Την εν λόγω αίτηση σπεύδουν και συνυπογράφουν, πλέον και δημοσιογράφοι.

Το παζλ των εξελίξεων έρχεται και συμπληρώνει η επιστολή που φέρεται να έστειλε ο Γιώργος Κουρής προς πολυεθνικές διαφημιστικές με την οποία προσπαθεί να αναδείξει το ρόλο που έπαιξαν οι θυγατρικές τους στην Ελλάδα, τόσο με την προαγορά διαφημιστικού χρόνου, όσο και με τις λεγόμενες «επιστροφές» στην υπόθεση Alter.

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Αξία» την περασμένη Παρασκευή. Στην επιστολή του, τις καλεί να διενεργήσουν έρευνα για το θέμα, καθώς -όπως  τονίζει  χαρακτηριστικά- υπάρχουν ενδείξεις πως έχουν διαπραχθεί από αυτές και τα στελέχη τους αδικήματα, τόσο ποινικά, όσο και φορολογικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μέτοχος και εκδότης είχε προηγουμένως ενημερώση για την πράξη του αυτή τις πιστώτριες εταιρείες.