Ταγματάρχης: «Η ΕΡΤ δεν πρέπει να ματώνει για τη μάχη των τηλεθεάσεων

Δείτε τι δήλωσαν τα στελέχη της ΕΡΤ για την κρατική στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Αφορμή για να πουν τον «πόνο» τους για την ΕΡΤ βρήκαν τα στελέχη της κρατικής τηλέορασης κατά την συνέντευξη Τύπου με αφορμή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης υπογράμμισε ότι άμεση προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι η λειτουργία της σε καθεστώς διαφάνειας και λογοδοσίας στον Έλληνα πολίτη, τον οποίο χαρακτήρισε “μέτοχο” της δημόσιας τηλεόρασης. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Ταγματάρχης, αναρτώνται ήδη στο διαδίκτυο οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ σύντομα θα αναρτάται και το κόστος των εκπομπών. Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα, ο κ. Ταγματάρχης ανέφερε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα ανταποκρίνεται πλήρως στον θεσμικό ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, που είναι απολύτως διακριτός από αυτόν της ιδιωτικής: “η ΕΡΤ δεν πρέπει να ‘ματώνει’ στη μάχη των τηλεθεάσεων, στόχος της είναι να παράγει την τηλεόραση που δεν προσφέρεται στον πολίτη από τα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία έχουν άλλο στόχο και φιλοσοφία”, είπε χαρακτηριστικά.

 
Η γενική διευθύντρια τηλεόρασης της ΕΡΤ αναφέρθηκε στον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας της ΕΤ1 και της ΝΕΤ, όπως αυτή αποτυπώνεται πλέον και στο εκπεμπόμενο πρόγραμμα. Το νέο πρόγραμμα, τόνισε η κα Χοϊδά, βασίστηκε σε τρεις κεντρικούς άξονες, την αξιόπιστη ενημέρωση, την ανάδειξη των πολιτιστικών δράσεων και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, είπε η κα Χοϊδά, η ΝΕΤ διατήρησε τον ενημερωτικό της χαρακτήρα σε συνδυασμό με επιλεγμένη ψυχαγωγία, ενώ η ΕΤ1 αποκτά σταδιακά σταθερή ταυτότητα, προβάλλοντας τη σύγχρονη σκέψη, την πολιτιστική δημιουργία και την επιστημονική έρευνα.