Σύσταση στη ΝΕΡΙΤ από το ΕΣΡ

Γιατί ζήτησαν συγνώμη από τη δημόσια τηλεόραση;

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επιβλήθηκε σύσταση στη ΝΕΡΙΤ για μη αποστολή στοιχείων πολιτικής πολυφωνίας, καθώς το κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν απέστειλε, βάσει της συγκεκριμένης προβλεπόμενης φόρμας που ζητούσε το Συμβούλιο, τα στοιχεία. Το ΕΣΡ επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλη Θωμόπουλο, ο οποίος είπε στον εκπρόσωπο του Συμβουλίου, πως δεν έφτασε το έγγραφο στη διοίκηση της εταιρείας και ζητήθηκε συγγνώμη.

Παράλληλα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) απέστειλε στην Ανεξάρτητη Αρχή έγγραφο, με το οποίο τονίζει πως εκτός από την Digea και τη ΝΕΡΙΤ, υπάρχει ένας παράνομος πάροχος υπηρεσιών δικτύου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εκπέμπει περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννης Λασκαρίδης αρμόδια για να προβεί σε ενέργειες διακοπής λειτουργίας του παράνομου παρόχου είναι η ίδια η ΕΕΤΤ. Το ΕΣΡ θα επέμβει για θέματα που αφορούν στο περιεχόμενο.

Υπενθυμίζεται, ότι το ΕΣΡ επιλαμβάνεται όταν ένα κανάλι δεν εκπέμπει περιεχόμενο, (είτε λόγω διακοπής λειτουργίας, είτε λόγω μη συμφωνίας με τον πάροχο δικτύου).