Συνεχόμενες απεργίες στα ΜΜΕ!

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά την τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας « enet . gr » από τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 2 Μαΐου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 4 Μαΐου 2012.

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ:

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας « enet . gr ».

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ Ρ/Σ «SENTRA»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαΐου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 4 Μαΐου 2012 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό « SΕΝΤRΑ FM ».

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ραδιοφωνικού σταθμού « SENTRA FM », η οποία συνεχίζει την τακτική των εκκαθαρίσεων με απολύσεις συναδέλφων. Επιπλέον, προωθεί τη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού και περικόπτει τις νόμιμες αμοιβές των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε αυτόν.

Οι δημοσιογράφοι ζητούν:

Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων.
Την καταβολή όλων των νομίμων αποδοχών.
Την άμεση αποκατάσταση του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού.

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ Ρ/Σ «DERTI 98.6»

2 Μαΐου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό « DERTI 98.6», από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαΐου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 5 Μαΐου 2012.

Η ιδιοκτησία του Ρ/Σ « DERTI 98.6» έχει προ πολλού εξαντλήσει την υπομονή και την καλοπιστία των συναδέλφων. Αν και καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2012 αδιαφορεί πλήρως για την επιβίωση των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει αυτή τη συμπεριφορά και ζητεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους δημοσιογράφους του Ρ/Σ «DERTI 98,6».

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ Ρ/Σ «NITRO 102.5»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό « NITRO 102,5», από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαΐου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 5 Μαΐου 2012.

Η ιδιοκτησία του Ρ/Σ « NITRO 102,5» έχει προ πολλού εξαντλήσει την υπομονή και την καλοπιστία των συναδέλφων. Αν και καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2012 αδιαφορεί πλήρως για την επιβίωση των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει αυτή τη συμπεριφορά και ζητεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους δημοσιογράφους του Ρ/Σ « NITRO 102,5».

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαΐου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 4 Μαΐου 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας

Ήδη, δεν έχουν εξοφληθεί οι μισθοί Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2012.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ MEDIA