Συνάντηση Σόμπολου- Μπόμπολα για τις εξελίξεις στο Έθνος

Σας υπενθυμίζουμε τι συνέβη χθες:

Δύο 4ωρες στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στο «ΕΘΝΟΣ» για σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 από 19.00 έως 23.00 και από 23.30 έως 3.30π.μ., κήρυξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη, αντιδεοντολογική και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Σοφίας Βαστάκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης, η οποία ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την απόλυση και του συναδέλφου της ίδιας εφημερίδας Βαγγέλη Γιάννου, του οποίου επίσης ζητάμε την απαναπρόσληψη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο «ΕΘΝΟΣ», να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις στάσεις εργασίας.

Να “παγώσουν” την εργασία τους, μέχρι να ανακληθεί η απόφαση της απόλυσης της Σοφίας Σεβαστάκη, αποφάσισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο “‘Εθνος”, ζητώντας , παράλληλα, την κάλυψη της ΕΣΗΕΑ.

Απολύσεων συνέχεια στο Έθνος για αυτό η συνδικαλιστική εκπρόσωπος των εργαζομένων Ιωάννα Ηλιάκη συγκάλεσε σε γενική συνέλευση τους εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνέλευση συνεχίζεται και η τάση που επικρατεί είναι να προχωρήσουν οι δημοσιογράφοι σε κινητοποιήσεις. Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως έξης:

Άλλη μία απόλυση στο “Έθνος”. Μετά το Βαγγέλη Γιάννου, η διεθύνση της εφημερίδας, απέλυσε τη Σοφία Βαστάκη, με το επιχείρημα πως ήταν “υψηλά αμειβόμενη”, αν και η αμοιβή της σύμφωνα με την εκπρόσωπο,  Ιωάννα Ηλιάδη, δεν ξεπερνούσε τη Συλλογική Σύμβαση. Ολόκληρη η επιστολή της εκπροσώπου προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, έχει ως εξής: 

Μετά την απόλυση του συναδέλφου Βαγγέλη Γιάννου στις 20 Ιανουαρίου 2011, σήμερα ανακοινώθηκε η απόλυση σε μια ακόμα συνάδελφο που εργαζόταν πολλά χρόνια στην εφημερίδα. Πρόκειται για τη συνάδελφο Σοφία Βαστάκη, η οποία εργάζεται επί 18 χρόνια στην εφημερίδα και σήμερα έμαθε η αιτιολογία της απόλυσής της είναι ότι είναι υψηλά αμειβόμενη. Να σημειωθεί ότι η αμοιβή της δεν ξεπερνά την συλλογική σύμβαση. Η απόλυσή της επιβαρύνει δραματικά τη λειτουργία του τμήματος, το οποίο είναι εξαιρετικά μικρό. Οι συνάδελφοι είναι αναστατωμένοι και για τον λόγο αυτό συγκαλώ γενική συνέλευση του ΕΘΝΟΥΣ στις 5 σήμερα το απόγευμα στην οποία και σας καλώ να παραβρεθείτε.