Συμπαράσταση στην εκπρόσωπο των συντακτών του Έθνους από μέλη του Μεικτού στον Όμιλο

Η δήλωση των , Γιώργου Παυλόπουλου (“Ημερησία”), Σωτήρη Τριανταφύλλου (“Goal News”)  και Νίκου Ζαμπάρα (Sentra), έχει ως εξής: Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ημερησία, το Goal News και τον Sentra FM διαμαρτυρόμαστε για την προσπάθεια υπονόμευσης της συναδέλφου μας στο Έθνος, Ιωάννας Ηλιάδη. Είμαστε στο πλευρό της και απαιτούμε να σταματήσουν οι επιθέσεις λάσπης σε βάρος της άμεσα, από όπου κι αν προέρχονται. Άλλωστε, κάθε ενέργεια που θέτει στο στόχαστρο τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους, στρέφεται ουσιαστικά κατά του συνόλου των συναδέλφων.Παράλληλα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους του Έθνους και στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα για επαναπρόσληψή τους. Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πληρώσει δυσανάλογα βαρύ κόστος για την κρίση και τα όριά τους έχουν εξαντληθεί.

Γιώργος Παυλόπουλος (Ημερησία)
Σωτήρης Τριανταφύλλου (Goal)

Χθες η εκπρόσωπος των συντακτών του Έθνους κοινοποίησε επιστολή διαμαρτυρία ζητώντας την παρέμβαση ΕΣΗΕΑ γιατί ο διευθυντής της εφημερίδας Θανάσης Τσεκούρας γιατί δεν την περίμενε ώστε να παρευρίσκεται στην ενημέρωση που έκανε για το μέλλον της εφημερίδας στους συντάκτες. Το κείμενο της έλεγε το εξής:Το κείμενο της έλεγε το εξής:

Σκόπιμα (;) δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει εμένα ως εκλεγμένη εκπρόσωπο των συντακτών. Μόλις το έμαθα ήδη βρισκόμουν στον δρόμο με κατεύθυνση προς την εφημερίδα και του τηλεφώνησα για να καθυστερήσει για δέκα λεπτά προκειμένου να είμαι παρούσα. Μέσω της γραμματέας του το αρνήθηκε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης όπως με πληροφόρησαν οι συνάδελφοι ο Αθ. Τσεκούρας διεμήνυσε ότι οι συντάκτες κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο αν παραβιάζουν την “κόκκινη γραμμή” με κινητοποιήσεις. Παράλληλα επιχείρησε να εκφοβίσει τους συντάκτες, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν συνεχίσουν να γίνονται κινητοποιήσεις για την προάσπιση των εργασιακών θέσεων, ο εκδότης θα κλείσει την εφημερίδα και θα χάσουν όλοι τη δουλειά τους.

Επειδή θεωρώ ότι αυτό αποτελεί απόπειρα εκφοβισμού των συναδέλφων και ρίχνει αναίτια λάδι στη φωτιά, παρακαλώ το ΔΣ να παρέμβει ώστε να σταματήσει η απόπειρα εκφοβισμού και παράλληλα να με προστατεύσει από την επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον μου ως συνδικαλιστικής εκπροσώπου τα στελέχη της εφημερίδας.

Η Εκπρόσωπος των συντακτών

ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ

Ιωάννα Ηλιάδη