Στη δημοσιότητα οι εταιρείες που πέρασαν στην επόμενη φάση για τις τηλεοπτικές άδειες – Κόπηκε το Mega

τηλεοπτικές άδειες
Eκτός διαγωνισμού είναι επίσης και η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων και η υποψηφιότητα του Ιβάν Σαββίδη - Ο προγραμματισμός είναι η διαδικασία αδειοδότησης να ολοκληρωθεί στις 17 Αυγούστου

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι επτά εταιρείες που πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από τις συνολικά 11 που είχαν καταθέσει φάκελο. Αρχικά είχε ακυρωθεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη και του ART TV και επομένως εξετάστηκαν οι άλλες δέκα εταιρείες.

Από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες απορρίφθηκε η αίτηση του Mega! Eκτός διαγωνισμού είναι επίσης και η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων και η υποψηφιότητα του Ιβάν Σαββίδη. Ο προγραμματισμός είναι η διαδικασία αδειοδότησης να ολοκληρωθεί στις 17 Αυγούστου

ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Σήμερα Τρίτη 19/7/2016 ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φάση προεπιλογής των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με την με Αρ.Πρωτ. 178/19-7-2016 απόφαση, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο , (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%986%CE%A3465%CE%99%CE%A7%CE%A6-%CE%96%CE%91%CE%99 ΑΔΑ: ΩΘ6Σ465ΙΧΦ-ΖΑΙ) εγκρίθηκε το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού και προεπελέγησαν οι υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Αυτές λοιπόν είναι οι 7 εταιρείες που πέρασαν στην επόμενη φάση. Πρόκειται για τον ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου, το Star Channel της οικογένειας Βαρδινογιάννη, τον όμιλο ΑΝΤ1 του Μίνωα Κυριακού, ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, η υποψηφιότητα του κ. Καλογρίτσα, το κανάλι Epsilon Tv και η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως κόπηκε η υποψηφιότητα του Mega, που προκαλεί νέα δεδομένα για το κανάλι και τους απλήρωτους εργαζόμενους του, ενώ εκτός διαγωνισμού μένει η εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων, αλλά και η υποψηφιότητα του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Κατά της αποφάσεως έγκρισης του Πρακτικού προεπιλογής και προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στην δημοπρασία, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής, όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη 1/2016 (Κεφ. 6.4).

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λ. Κρέτσος, για λόγους, που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας απηύθυνε το ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, και την Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών, που υποστήριξε το έργο της Επιτροπής κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) και ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή είναι θεραπεύσιμοι.