ΣτΕ: Όχι μαύρο στο Mega

Mega

«Όχι» στο μαύρο στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε για δεύτερη φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σήμερα δημοσιεύθηκε η απόφαση του Τμήματος Αναστολών σε σχηματισμό Ολομέλειας υπ’ αριθμόν 101/2018 με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Mega που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για την οριστική διακοπή λειτουργίας του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου 2018 ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου με προσωρινή του διαταγή «πάγωσε» την απόφαση του ΕΡΣ μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η διοίκηση της Τηλέτυπος (Mega).

[dfp_ads id=236982]

Η συζήτηση της κυρίας αίτηση έχει προσδιοριστεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ για 4 Μαΐου του 2018. Εισηγητής ήδη ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος. Το ΕΣΡ κατά πλειοψηφία είχε κρίνει ότι ο σταθμός είναι γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος και, καθώς δεν έλαβε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία του περασμένου Ιανουαρίου με την προκήρυξη των 7 αδειών, δεν μπορεί πλέον να εκπέμπει, αφού ολοκληρώθηκε και το τρίμηνο της παράτασης στη λειτουργία του.

Επίσης, αποφάσισε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός, όπως υποστήριζε η «Τηλέτυπος», καθώς δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του.