Στα ύψη η τηλεθέαση του ΣΚΑΪ – Καλά τα ποσοστά για Alpha και την απογευματινή ενημέρωση του Star

Πού βρίσκεται ο ΑΝΤ1; - Απογοήτευση για την ΕΡΤ - "Άφαντο" το Epsilon

Συνεχής η ενημέρωση στα κανάλια τις τελευταίες μέρες από τον τόπο της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική, με έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, ο ΣΚΑΪ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα, ενώ στη δεύτερη θέση προτίμησης των τηλεθεατών βρίσκεται ο Alpha.

Συγκεκριμένα, το κανάλι του Φαλήρου με 24ωρη ενημέρωση, σημείωσε συνολικό μερίδιο τηλεθέασης την Τετάρτη 25 Ιουλίου 26,8% στο γενικό και 22,9% στο δυναμικό κοινό. Η πρωινή εκπομπή «Σήμερα» εκτοξεύθηκε στο 39,1%.

Ο Alpha κρατά σταθερά την δεύτερη θέση, ενώ φαίνεται ότι οι πρωινές του εκπομπές πετυχαίνουν πολύ καλές επιδόσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το Alpha Ρεπορτάζ με την Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου κράτησαν στο κανάλι το 20% των ηλικιών 18-54.

Η απόφαση του Star να βγάλει στον αέρα έκτακτη ενημερωτική εκπομπή -πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων- με την Ειρήνη Ζαρκαδούλα, αποδεικνύεται σοφή. Η έμπειρη δημοσιογράφος χειρίστηκε με ψυχραιμία τη δύσκολη επικαιρότητα και έφερε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης στον σταθμό της Κηφισιάς.

Ο ΑΝΤ1 έπεσε από την πρώτη στιγμή στη μάχη της ενημέρωσης με συνεχείς μεταδόσεις από τις περιοχές των γεγονότων. Ωστόσο, αυτό δεν αποτυπώθηκε αντίστοιχα στους πίνακες τηλεθέασης.

Απογοητευτικά τα ποσοστά για τη δημόσια τηλεόραση. Σε ένα τόσο σοβαρό γεγονός και παρά το ότι διαθέτει όλα τα μέσα για την κάλυψη, η ΕΡΤ δεν μπόρεσε να κρατήσει τους τηλεθεατές, οι οποίοι της γύρισαν την πλάτη. «Πολικό ψύχος» στα ποσοστά του Epsilon, τα οποία κινούνται κάτω από το 5%.

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις