Σκληρή αντιπαράθεση Καμίνη – Κακλαμάνη για τον Αθήνα 9,84

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Αθήνα 9,84 καθώς και τις δηλώσεις του Ν. Κακλαμάνη.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από τον Αθήνα 9,84:

Το μέλλον του «ΑΘΗΝΑ 9.84» βρέθηκε στο επίκεντρο της προ ημερησίας συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα, μετά από παρέμβαση του επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα πόλη της ζωής μας». Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ρώτησε πότε θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο εξυγίανσης του σταθμού, καθώς, όπως είπε, έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις της διοίκησης του σταθμού με εργαζόμενους που ζητείται η παραίτησή τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι η υπάρχουσα κατάσταση στον 9.84 δεν μπορεί να συνεχιστεί: ή θα εξυγιανθεί ή θα κλείσει και αυτό επειδή, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Δήμος δεν μπορεί να συνεχίσει να θρέφει ένα τέρας. Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι αποκλείεται να απολυθεί εργαζόμενος που βιοπορίζεται από τον δημοτικό ραδιοσταθμό και επισήμανε ότι η διοίκηση του σταθμού δεν πρόκειται να προχωρήσει στην εύκολη λύση της απόλυσης όλων των συμβασιούχων, όταν σε άλλες κατηγορίες υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν 3 και 4 δουλειές. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι έχει όραμα για τον ΑΘΗΝΑ 9.84 που θα αποτελέσει τη φωνή των δημοτών.

Ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ότι ο δήμαρχος δεν έχει σωστή ενημέρωση για τα οικονομικά του δήμου και του ΑΘΗΝΑ984.

Ο κ. Καμίνης ανταπάντησε ότι ηθικός αυτουργός για ό,τι αρνητικό συμβεί θα είναι ο κ. Κακλαμάνης και όχι ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Νίκος Σοφιανός, είπε ότι είναι απαράδεκτο η διοίκηση του σταθμού να ζητά παραιτήσεις εργαζομένων.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα», κ. Γιώργος Αμυράς, ζήτησε να έρθει το θέμα του σταθμού ολοκληρωμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάλεσε να βγουν οι σκελετοί από την ντουλάπα, όπως είπε χαρακτηριστικά .

Από την «Ανοιχτή Πόλη» η κ. Ελένη Πορτάλιου είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να χαράξει πολιτική για τον ΑΘΗΝΑ 9.84 και υπογράμμισε ότι πρέπει να προταθούν κριτήρια εξορθολογισμού, ώστε να μείνουν στον σταθμό οι άνθρωποι που πραγματικά εργάζονται.

Από την «Ελληνική Αυγή», ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος είπε ότι δεν έχει φιλοξενηθεί ποτέ στον 9.84 και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι που κλήθηκαν να φύγουν, επελέγησαν με πολιτικά κριτήρια .

Τέλος, από την Ανταρσία ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου ζήτησε να ενημερωθεί για το αν υπάρχει συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο περικοπών και υπογράμμισε ότι δεν θα αποδεχθεί απολύσεις συμβασιούχων υπαλλήλων ούτε εργαζομένων αορίστου χρόνου.

Πηγή: Αθήνα 9,84

Ακολουθεί δελτίο τύπου με τις δηλώσεις του Ν. Κακλαμάνη:

Για τα όσα ανακριβή αναφέρει, το τελευταίο διάστημα, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σχετικά με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τακτική του ψέματος και της προπαγάνδας έχει γίνει το βασικό πολιτικό όπλο του κ. Γ. Καμίνη.
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο επιχείρησε να αποπροσανατολίσει, ώστε τα φώτα της δημοσιότητας να μη στραφούν στη διάλυση του «Αθήνα 9,84», υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει δημοσιογράφος που αμείβεται με 6.000 ευρώ μηνιαίως και διαμένει εκτός Αθηνών».

Ο κ. Καμίνης λέει ψέματα. Επικαλέστηκε το προσωπικό απόρρητο για να μη δώσει το όνομα του δημοσιογράφου. Συμφωνούμε. Υπάρχει όμως τρόπος να διασφαλιστεί το απόρρητο. Τον καλούμε να δώσει το όνομα σε τρεις δικηγόρους της αρεσκείας του, με τα απαραίτητα στοιχεία. Δεν θα το κάνει γιατί τέτοιος δημοσιογράφος δεν υπάρχει.
Συνεχίζοντας την επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ο κ. Γ. Καμίνης έχει δώσει τις τελευταίες ημέρες διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με τη λειτουργία του δημοτικού ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84». Σε συνέντευξή του, πριν από 3 ημέρες, ανέφερε ότι το γενικότερο κόστος του ραδιοσταθμού είναι 17 εκ. ευρώ και μόλις χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο… κατέβασε το κόστος στα 12,5 εκ. ευρώ. Το συνολικό λειτουργικό κόστος του -για να μην εκτίθεται αδίκως ο κ. Καμίνης- είναι 9,5 εκ. ευρώ.

Απ’ ότι φαίνεται, μετά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στο Δήμο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης έχει βάλει πλώρη να διαλύσει τον πρώτο ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό».