Πρόστιμο 30,000 ευρώ στον Λαζόπουλο από το ΕΣΡ για Γερασιμίδου και Χαϊκάλη!

Γιατί κάνει σύσταση για την Χρύσα Ρώπα; - Για ποιους ραδιοσταθμούς αποφάσισε την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους;

Πρόστιμα συνολικού ύψους 51.000 ευρώ, επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.

Το υψηλότερο πρόστιμο επεβλήθη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι», που προβλήθηκε την 1η Μάη 2012, επειδή κατά την προεκλογική περίοδο, έγινε – κατά το Συμβούλιο – από τον παρουσιαστή έμμεση προβολή των υποψηφίων βουλευτών Ελένης Γερασιμίδου και Παύλου Χαϊκάλη, οι οποίοι συμμετείχαν σε σατιρικό σκετς της εκπομπής. Παράλληλα, σύσταση κάνει το ΕΣΡ για την ίδια εκπομπή, για χρήση απρεπούς γλώσσας από την ηθοποιό Χρ. Ρώππα που συμμετέχει σε σκετς.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Συμβούλιο στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Λάρισας επειδή προέβαλε τρεις φορές αντί για δύο υποψήφια βουλευτή.

Για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Λάρισας «Παλάς», ενώ με το ίδιο ποσό των 3.000 ευρώ επιβλήθηκε πρόστιμο στο ραδιοσταθμό «Βελήκα» Λάρισας επειδή δεν απέστειλε ζητηθέντα από το ΕΣΡ στοιχεία για την ροή προγράμματός του.

Το Συμβούλιο αποφάσισε την οριστική διακοπή και ανάκληση της βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοσταθμούς «Ράδιο Πρώτος» Φθιώτιδας επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε και «Ράδιο Ταϋγετος» Λακωνίας, επειδή εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο, ενώ δεν απέστειλε και στοιχεία που του έχουν ζητηθεί.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι ζητούν από το ΕΣΡ να απαγορευθεί η προβολή του Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπή;

Το… «δώρο» του ΕΣΡ στο MEGA!

To EΣΡ εγκαλεί MEGA και ALPHA για μειωμένη προβολή της «Χρυσής Αυγής», των «Οικολόγων Πράσινων» και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»