Προς απεργία τα ΜΜΕ στις 23 του μήνα

Διαβάστε την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής

Η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής έχει ως εξής:

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συζητήθηκαν οι συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών με στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη και τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις μισθών και αμοιβών φωτορεπόρτερς, εκ περιτροπής εργασία, μειωμένη απασχόληση για τον ίδιο όγκο εργασίας, μονομερή αλλαγή ειδικότητας,

Οι εργαζόμενοι συντάκτες, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, απειλούνται να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά, μέσα από θολές νομοθετικές ρυθμίσεις, που υπαγορεύονται και εκτελούνται από την κυβέρνηση, με στόχο την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, την καθιέρωση εργασιακού Μεσαίωνα σε όλες τις εκφάνσεις της ατομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, με την κατάργηση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων ζωής.

Η οικονομική κρίση δεν θα γίνει το πρόσχημα μιας άθλιας εκμετάλλευσης για την επιστροφή καθεστώτων δουλοπαροικίας και την υποταγή της είδησης για την δημιουργία μιας φιμωμένης δημοκρατίας.

Ήδη στα ανοιχτά μέτωπα όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αγωνιστικές δράσεις με Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, Μακεδονία, TELE TIME, Ant1 και Ρυθμό στο ραδιόφωνο, Star Channel, Όμιλο Αλαφούζου, ΑNTENNA TV, Αττικές Εκδόσεις, Πήγασο, ALTER TV, Αυριανή, Φίλαθλο, καθημερινά προστίθενται και άλλα, απόδειξη της στοχευμένης προσπάθειας που οφείλουμε σύσσωμοι να συστρατευτούμε για την αντιμετώπισή της..

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Η Συντονιστική Επιτροπή εισηγείται προς τα Δ.Σ. των Ενώσεων και την Ομοσπονδία μας την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.