Πόλεμος στην ΕΡΤ μεταξύ Κεδίκογλου και Διευθυντή Ειδήσεων

Διαβάστε τα όσα είπε ο Γιώργος Κογιάννης, αποκλειστικά στο zappIT!

Μετά την γκάφα της ΕΡΤ, όταν η δημόσια τηλεόραση δεν έδειξε ζωντανά τον αγώνα του Ηλιάδη -το πρώτο και το μοναδικό μέχρι στιγμής ελληνικό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου-, ένας πόλεμος ξεκίνησε μεταξύ του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και της διέυθυνσης ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε «ανεπαρκείς» τους υπεύθυνους σύνταξης της Δημόσιας Τηλεόρασης, επειδή έχασαν ειδήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη μη μετάδοση αγώνα του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο, αλλά και στο ότι η δημόσια τηλεόραση δεν μετέδωσε την είδηση ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας αποσύρει αστυνομικούς από τα γραφεία και τους αποστέλλει στους δρόμους.

Άμεση και έντονη ήταν η απάντηση του διευθυντή ειδήσεων της ΝΕΤ, την οποία δημοσίευσε ο ΒΗΜΑτοδότης. Ο Γιώργος Κογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά: «από πότε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, κάθε κυβέρνησης, λειτουργούν ως αρχισυντάκτες του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, όπως τουλάχιστον εμφανίζεται ο κ. Κεδίκογλου;» και πρόσθεσε: «Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι τηλεθεατής, όπως όλοι οι Έλληνες και έχει δικαίωμα να κάνει κριτική».

Το zappIT επικοινώνησε με τον κ. Κογιάννη, ο οποίος όχι μόνο επιβεβαίωσε τα παραπάνω, αλλά με ακόμα πιο αιχμηρό ύφος είπε: «Είμαι στην ΕΡΤ πάρα πολλά χρόνια και δεν με έβαλε κανένα κόμμα. Είχα εξέλιξη με την πάροδο του χρόνου και αυτό τώρα κάποιους έχει ενοχλήσει, γι’ αυτό ξεκινούν τέτοια επίθεση. Η αθλητική διεύθυνση είναι αρμόδια να απαντήσει για ποιο λόγο δεν έδειξε ζωντανά η ΕΡΤ το μετάλλιο του Ηλιάδη. Σε ότι αφορά στο θέμα του κ. Δένδια, υπάρχει dvd που αποδεικνύει ότι έπαιξε κανονικά. Για το ότι κερδίσαμε όλα τα κανάλια τη βραδιά των εκλογών, αυτό είναι το ευχαριστώ; Αν βρουν ότι δεν έχω κάνει καλά τη δουλειά μου, τότε να το συζητήσουμε»…

Από ότι φαίνεται, ένας πόλεμος μόλις ξεκίνησε στη δημόσια τηλεόραση και το ενδεχόμενο να πυροδοτήσει εξελίξεις στην Αγία Παρασκευή, μοιάζει πλέον πολύ πιθανό.

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση Κεδίκογλου στην ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Tραγικός προγραμματισμός της ΕΡΤ! Βλέπαμε ποδηλασία την ώρα που ο Ηλιάδης έπαιρνε το χάλκινο!