Πασίγνωστο περιοδικό βάζει λουκέτο στο τέλος της χρονιάς!

Κεραυνός εν αιθρία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης!

Το αμερικανικό περιοδικό Newsweek ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει την τελευταία του έντυπη έκδοση στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

«Το Νewsweek θα μεταβεί στην πλήρως ψηφιακή μορφή του στις αρχές του 2013. Συνεπεία της εξέλιξης αυτής η τελευταία έντυπη έκδοσή του στις ΗΠΑ θα είναι το τεύχος της 31ης Δεκεμβρίου. Με μεγάλη λύπη μας, προβλέπουμε μείωση των θέσεων εργασίας και αναδιοργάνωση των εμπορικών και εκδοτικών επιχειρήσεών μας στις ΗΠΑ» γράφουν η Τάινα Μπράουν, ιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της εταιρείας Newsweek/Daily Beast και ο γενικός διευθυντής της Μπάμπα Σέτι, σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Daily Beast. »Μετατρέπουμε το Newsweek χωρίς να του λέμε αντίο» γράφουν οι δύο τους στο μήνυμά τους. 

Η απόφαση για τον τερματισμό της εκτύπωσης του 80χρονης ιστορίας περιοδικού οφείλεται στην στην οικονομική πρόκληση που αντιπροσωπεύει η έντυπη έκδοση και διανομή του. Η πλήρως ψηφιακή νέα έκδοση θα ονομάζεται Newsweek Global και θα έχει μία ενιαία μορφή σε όλον τον κόσμο. Θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του τόσο μέσω της τεχνολογίας που υποστηρίζει το Διαδίκτυο, όσο και οι νέες ταμπλέτες, με ορισμένα από τα περιεχόμενά του να διατίθενται και στην ιστοσελίδα του Daily Beast, σύμφωνα με τους δύο συνεταίρους.

Τον Ιούλιο, ο γενικός διευθυντής του ομίλου IAC, που έχει εξαγοράσει την εταιρεία Newsweek/Daily Beast, είχε προβλέψει τη μετάβαση του περιοδικού σε τελείως ψηφιακή μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συγκινητική και οργισμένη απάντηση στο «αντίο» του Τουρώνη μετά το λουκέτο στον ιστορικό «STAR FM» στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις MEDIA!