Παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία στα κανάλια της Β. Ελλάδος

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικών Τηλεόρασης Β. Ελλάδος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Αργά χτες το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1 και TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έκρινε την 24ωρη απεργία που η Διοίκηση της Ένωσης είχαμε κηρύξει για σήμερα στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης του ANT1, του MEGA και της TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ καταχρηστική και ως εκ τούτου παράνομη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι των δύο τηλεοπτικών σταθμών ζητούσαν να επιβληθεί εξάμηνη φυλάκιση στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο καθώς και χρηματικό πρόστιμο στην Ένωση.

Μετά από αυτή την απόφαση αναστέλλουμε την απεργία και στους τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς και καλούμε τα μέλη μας και μη να προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους.

Θυμίζουμε ότι καταφύγαμε στις κινητοποιήσεις ζητώντας την επαναπρόσληψη των τριών απολυθέντων τεχνικών μελών μας στον ΑΝΤ1 και εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στην ΕΣΗΕΜ-Θ για τις απολύσεις δημοσιογράφων μελών της από την TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και το MEGA.

Δηλώνουμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τα συμφέροντα των μελών μας και του κλάδου γενικότερα και

καλούμε όλους τους εργαζόμενους, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να πάρουν δυναμικά και μαζικά μέρος στην 24ωρη Απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ομοσπονδία μας ΠΟΣΠΕΡΤ

από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου 2010.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Α. Για τα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των Εθνικής Εμβέλειας Τηλεοπτικών Σταθμών ένας Τεχνικός ροής σε βάρδια που θα καθοριστεί από τους υπευθύνους τους.

Β. Για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς που έχουν έδρα την Βόρεια Ελλάδα ένα Τηλεοπτικό Συνεργείο και οι προγραμματισμένες βάρδιες της ημέρας στην ροή,΄

Γ. Για τις Εταιρείες Παραγωγής ένα τηλεοπτικό συνεργείο, εφ’ όσον κριθεί απαραίτητο.

Τέλος, παρακαλούμε τους Τεχνικούς που έχουν προγραμματισμένο ρεπό την μέρα της Απεργίας να το προγραμματίσουν για άλλη μέρα.»