Παναγόπουλος: Θα κάνω μηνύσεις σε όσους με συκοφαντούν

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν σύννομα
 
Έτοιμος να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίων όλων των  πρωταγωνιστών της νέας αθλιότητας- φυσικών και ηθικών αυτουργών-, όπως ο ίδιος τους  χαρακτηρίζει, εμφανίζεται ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΚΑΪ και πρώην Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος  σε σημερινή ανακοίνωσή του προς τα Μέσα με αφορμή τη δεύτερη κατά σειρά  έκθεση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τα πεπραγμένα της διοίκησης της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της θητείας του.  
 
Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι όλα όσα του καταλογίζουν έγιναν σύννομα και με τον τρόπο που συνεχίζουν να γίνονται από τη νέα διοίκηση τόσο αναφορικά με τις μικτές παραγωγές όσο και με τη σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για παραχώρηση διαφημιστικού χρόνου έναντι υπηρεσιών.
 
Μάλιστα, ο κ. Παναγόπουλος υποστηρίζει ότι πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του, που θα πέσει, όπως και οι προηγούμενες, στο κενό, ενώ τονίζει ότι η σχετική έκθεση δεν  αναφέρει για τα πεπραγμένα των νέων διοικήσεων και περιορίζεται στοχευμένα και κακόβουλα στην περίοδο της δικής του προεδρίας.

Πιο συγκεκριμένα το δεύτερο πόρισμα αναφέρει:

Αναφορικά με τις μικτές παραγωγές ελέγχθηκαν λεπτομερώς 13 και διαπιστώθηκε ότι:

– οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ δεν μεριμνούν για την κοστολόγηση της δικής της συμμετοχής στις μικτές παραγωγές, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται σε πολλές περιπτώσεις αν αυτές οι παραγωγές είναι πράγματι οικονομικά συμφέρουσες για την ΕΡΤ.

– οι ίδιες υπηρεσίες δεν φροντίζουν για την παρακολούθηση της πλήρους εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των παραγωγών με συνέπειες:

α) να επιβαρυνθεί η ΕΡΤ με την καταβολή πλήρους αμοιβής για επεισόδια που είναι επαναλήψεις προηγούμενων επεισοδίων

β) τη διπλή χρέωση της ΕΡΤ για δαπάνες οδοιπορικών εξόδων

γ) την καταβολή πλήρους αμοιβής στους παραγωγούς, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις προέκυψε ότι δεν απασχόλησαν το σύνολο του προσωπικού που είχαν υποχρεωθεί να απασχολήσουν.

– κατά τη διάρκεια εκπομπών μικτής παραγωγής που προβλήθηκαν στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ (2006-2009) και είχαν και ομογενείς τηλεθεατές, πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη έκταση απαγορευμένη διαφήμιση ξενοδοχειακών, τουριστικών, ναυτιλιακών, φαρμακευτικών και λοιπών επιχειρήσεων, με συνέπεια την απώλεια εσόδων για την ΕΡΤ, που κανονικά θα εισέπραττε αν ήταν νόμιμη η διαφήμιση, ενώ δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις για την παράβαση σχετικού όρου της σύμβασης.

Εξ άλλου, όσον αφορά τη σύμβαση χορηγίας μεταξύ ΕΡΤ και ανώνυμης εταιρείας διαπιστώθηκε εξαιρετικά ευνοϊκή που ουσιαστικά συνιστούν διαφήμιση και θα έπρεπε να τιμολογούνται με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια της ΕΡΤ. Η έκθεση διαβιβάστηκε επίσης στα αρμόδια όργανα της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. για την άσκηση πειθαρχικών διώξεων κατά τεσσάρων υπεύθυνων υπαλλήλων οι οποίοι εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους.

 

Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη και νέα έρευνα που αφορά το κόστος διαφόρων ειδικών διοργανώσεων ή εκδηλώσεων,όπως για παράδειγμα το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης,η Γιουροβίζιον,ο εορτασμός για τα 70 χρόνια της Ραδιοφωνίας και άλλα συναφή.