«Παγώνουν» τηλεοπτικά συμβόλαια και παραγωγές

Διακόπτονται για την ώρα οι συζητήσεις καναλιών με παρουσιαστές - Αναβολή γυρισμάτων

Την ώρα που οι μηχανισμοί του live προγράμματος βρίσκονται αναγκαστικά σε διαρκή επιφυλακή μέχρι να ξεκαθαρίσει το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τη χώρα και την οικονομία μετά το δημοψήφισμα, στα μετόπισθεν των τηλεοπτικών σταθμών έχουν παγώσει τα πάντα. Από τις συζητήσεις για τα συμβόλαια όσων δεν πρόλαβαν να ανανεώσουν πριν από τα τελευταία γεγονότα, έως τον σχεδιασμό του προγράμματος για τον Οκτώβριο, αλλά και τα γυρίσματα παραγωγών που προορίζονται για τη νέα σεζόν.

Όπως γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας Real, πάγωσαν μέχρι νεωτέρας τα γυρίσματα της «Εθνικής Ελλάδος» στο Mega. Η σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη επρόκειτο να μπει στα πλατό στις αρχές Ιουλίου. μετά το κλείσιμο των τραπεζών, η έναρξη των γυρισμάτων αναβλήθηκε χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί πότε τελικά θα πραγματοποιηθεί.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με το τηλεπαιχνίδι μαγειρικής που παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1. Το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει γυρίσματα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Αιτία για το πάγωμα είναι ότι για να πάρει μπρος μια παραγωγή απαιτούνται μετρητά, ενώ στην περίπτωση του τηλεπαιχνιδιού του ΑΝΤ1 σχετίζεται και με τη χρήση των πλατό για τις ενημερωτικές εκπομπές.