Οι εργαζόμενοι του Αθήνα 9,84 «αρνούνται να πέσουν θύματα λεόντειων περικοπών»

Διαβάστε το ψήφισμα των εργαζομένων του "Αθήνα 9,84"

Διαβάστε το ψήφισμα των εργαζομένων του «Αθήνα 9,84»:

– Διαπιστώνουν με ανησυχία ότι περνά αναξιοποίητο το διάστημα της εξάμηνης παράτασης που χορηγήθηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να εξετασθεί το μελλοντικό καθεστώς των δημοτικών ΜΜΕ. Καλούν τη δημοτική αρχή, αντί να προαναγγέλλει παθητικά ως “μονόδρομο” τη μετατροπή του σταθμού σε Α.Ε., να συμμετάσχει δυναμικά στη διαβούλευση, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα καθεστώς με το οποίο θα επιτρέπεται η συνέχιση της χρηματοδότησης των δημοτικών ΜΜΕ από τους οικείους Δήμους.

Οποιαδήποτε άλλη προοπτική, προεξοφλεί την απαξίωση και εντέλει το κλείσιμο των δημοτικών ΜΜΕ, προς όφελος ιδιωτών ανταγωνιστών που φανερώνουν ολοένα και περισσότερο την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο δικαίωμα των πολιτών για ποιοτική ενημέρωση.

– Υπενθυμίζουν ότι (πέρα από την όποια φυσιογνωμική ιδιαιτερότητα προκύπτει από τον δημοτικό χαρακτήρα του), ο “Αθήνα 9,84” οφείλει να παραμείνει ραδιοσταθμός που θα παρέχει ενημέρωση και ψυχαγωγία πλήρους φάσματος. Αυτό επιβάλλεται από την ιστορία του “Αθήνα 9,84”, την πανελλαδική απήχησή του, τους όρους αδειοδότησής του και την πραγματική αποστολή του έναντι του δημότη.

– Αναγνωρίζουν την ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας του “Αθήνα 9,84” και είναι πρόθυμοι να στηρίξουν κάθε κίνηση που θα εμπεδώνει την διαφάνεια και το αίσθημα δικαιοσύνης, θα αποκαθιστά την κακοποιημένη επαγγελματική τους υπόληψη και θα εξασφαλίζει στον σταθμό νέες πηγές εσόδων και νέες κατηγορίες κοινού.

– Διεκδικούν, ωστόσο, τη διαφύλαξη του μέγιστου δυνατού αριθμού θέσεων εργασίας και αρνούνται να πέσουν θύματα λεόντειων περικοπών. Αποκρούουν τη λογική που τους φέρνει σε αντιπαράθεση προς άλλες κατηγορίες εργαζομένων σε υπηρεσίες ή φορείς του Δήμου Αθηναίων.

– Προτείνουν στα Δ.Σ. των Σωματείων μας να ζητήσουν από τη δημοτική αρχή ή τη διοίκηση του ραδιοσταθμού την έγγραφη τοποθέτησή τους ως προς την εξαγγελλόμενη πολιτική εξυγίανσης και ιδίως τα κριτήρια που θα ακολουθηθούν στα ζητήματα προσωπικού.

– Επισημαίνουν ότι η θεμιτή συζήτηση περί πολυθεσίας κινδυνεύει να εκτραπεί και σε δαιμονοποίηση πρακτικών επιβίωσης στις οποίες καταφεύγει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.

– Παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, ιδίως απέναντι στο ενδεχόμενο απολύσεων με χαρακτηριστικά κοινωνικής αναλγησίας.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ “ΑΘΗΝΑ 9,84