Ο έλεγχος του Alpha πέρασε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη

Alpha

Η επίσημη ανακοίνωση...

Μία μεγάλη συμφωνία που αλλάζει το χάρτη στα τηλεοπτικά δρώμενα ανακοινώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο, καθώς η οικογένεια Βαρδινογιάννη απέκτησε από τον Δημήτρη Κοντομηνά, τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με τίμημα που ανήλθε στα 4,450 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η Μότορ Όιλ Ελλάς Διυλιστήρια Κορίνθου, το deal πραγματοποιήθηκε μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας Mediamax Holdings Limited, με έδρα την Κύπρο, η οποία απέκτησε το 24,95% των μετοχών της Alpha Δορυφορική τηλεόραση ΑΕ, και 998 μετοχές (επί συνόλου 2.000) της Nevine Holding Limited, κυριότητας και των δύο της κυπριακής εταιρείας Alpha Media Group Limited. Επιπρόσθετα, μέσω της Nevine Holding Ltd, η Mediamax Holding Limited, θα συμμετέχει με 99,95% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Ραδιοφωνική και με 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος.

Πηγές προσκείμενες στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, τονίζουν ότι το deal διήρκησε αρκετό καιρό και μάλιστα οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει σχετικό προσύμφωνο εδώ και ημέρες. Ο επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου Interamerican και των Village Roadshow Greece Δημήτρης Κοντομηνάς, είχε συζητήσει με την πλευρά Βαρδινογιάννη το αίτημά της για να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στα τηλεοπτικά δρώμενα. Έτσι, αποκτώντας τον Alpha και σε συνδυασμό με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει και στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Να σημειωθεί, ότι η παρουσία της οικογένειας στο επιχειρείν επεκτείνεται από τα διυλιστήρια πετρελαίου, την ναυτιλία, τον ανεφοδιασμό πλοίων, τα ξενοδοχεία (Athens Plaza), τα χρηματοπιστωτικά, τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων (Ferrari), τα εμπορικά κέντρα έως και την ψυχαγωγία.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, στόχευε από παλιά στην πλήρη απόκτηση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, έχοντας χαράξει ήδη σχεδιασμό, για να τον καταστήσει πρώτο σε τηλεθέαση. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει και η επένδυση 10 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη ολοκληρωθεί στα στούντιο του σταθμού, για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση των οικονομικών προβλημάτων του σταθμού, ενώ πρόθεση αποτελεί η διατήρηση του έμψυχου δυναμικού του σταθμού.

Πηγή: newsit.gr