Ντόμινο εξελίξεων στην ενημέρωση του OPEN

Άκης Παυλόπουλος

Ποιοι αποχωρούν και ποιοι μετακινούνται;

Ντόμινο εξελίξεων φαίνεται ότι πυροδοτήθηκε στην ενημέρωση του OPEN μετά την περίοδο του Πάσχα. Πρόσωπα φεύγουν, μετακινούνται και αναζητούνται…

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Άκης Παυλόπουλος ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν, αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής Ώρα Ελλάδος το πρωί της Τρίτης, στον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του σταθμού, Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

Είναι γνωστό από τις αρχές της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν, πως ο παρουσιαστής είχε έντονες διαφωνίες με κάποιες αλλαγές που ζητήθηκαν σχετικά με την δομή και το περιεχόμενο της εκπομπής. Οι τόνοι κατέβηκαν στην πορεία και από τις δύο πλευρές, αλλά εκ του αποτελέσματος η ρήξη ήταν οριστική.

Ο Άκης Παυλόπουλος αποχωρεί από το OPEN με το τέλος της σεζόν και όπως μαθαίνουμε έχει ήδη κλείσει την επόμενη συνεργασία του. Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε επαφές το προηγούμενο διάστημα τόσο με τον ΣΚΑΪ, όσο και με τον όμιλο των καναλιών Star και Alpha. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως επεξεργάζεται η ενεργοποίηση της πολύ πρωινής ζώνης με ενημέρωση πριν από τις ψυχαγωγικές εκπομπές. Στο κάδρο ακούγεται πως έχει μπει και η ΕΡΤ1, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά.

Για την καθημερινή πρωινή ζώνη του OPEN, ο σταθμός είχε κάνει πρόταση πριν από μερικό καιρό και στον Δημήτρη Οικονόμου. Η πρόταση απορρίφθηκε και πλέον, φαντάζει πολύ πιθανή, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η μετακίνηση της Μάριον Μιχελιδάκη από την μεσημεριανή ζώνη στο πρωινό. Η παρουσιάστρια έχει συμβόλαιο με το κανάλι για ακόμη έναν χρόνο.

Επιπλέον, όπως μαθαίνουμε, φαίνεται πως η Φαίη Μαυραγάνη είναι το επόμενο πρόσωπο που ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ενημέρωση του OPEN, καθώς οι συζητήσεις της με τον ΑΝΤ1 βρίσκονται πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Παρ’ όλα αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια ανατροπή με παραμονή της παρουσιάστριας στον σταθμό, αφού είναι από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα του καναλιού και αναμένεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραμείνει στο δυναμικό του.

Από την άλλη, την Ευλαμπία Ρέβη, θεωρείται πολύ πιθανό να την δούμε του χρόνου είτε στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου στην περίπτωση αποχώρησης της Φαίης Μαυραγάνη, είτε στο δελτίο ειδήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές στην ενημέρωση του OPEN θα είναι τους επόμενους μήνες ριζικές…