Να ανακαλέσει ο ALPHA τις απολύσεις των εργαζομένων ζητά η ΠΟΕΣΥ

Διαβάστε τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΣΥ και της ΕΤΙΤΑ

Η ξαφνική απόφαση του ALPHA την περασμένη Παρασκευή να κλείσει το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας χωρίς δουλειά αρκετούς εργαζόμενους, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο της ΠΟΕΣΥ, όσο και της ΕΤΙΤΑ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταδικάζοντας την ενέργεια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ALPHA να κλείσει το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απολύοντας δύο δημοσιογράφους, στέκεται στο πλευρό της ΕΣΗΕΜ-θ και στηρίζει την απόφαση της ΕΣΗΕΜ-θ και της ΕΣΗΕΠΗΝ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 στο γραφείο του ALPHA στη Θεσσαλονίκη.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί την εργοδοσία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού να ανακαλέσει τις απολύσεις και να διατηρήσει εν λειτουργία το γραφείο, για προστασία του ενημερωτικού χαρακτήρα που οφείλει να διαθέτει το πρόγραμμά του.

Η ΠΟΕΣΥ προειδοποιεί ότι θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και με όλα τα μέσα, τυχόν απόπειρα να σημειωθούν παρόμοια αντεργατικά και αντιδημοσιογραφικά κρούσματα στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές, με υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων.

Καλεί τις Ενώσεις των εργαζομένων σε επαγρύπνηση, ώστε με μαχητική αποφασιστικότητα να αποκρουσθεί πανελλαδικά άμεσα, έστω και μία νέα απόλυση στον ALPHA.

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει εντόνως την απόφαση της Διοίκησης του Τ/Σ ALPHA να κλείσει το γραφείο της Θεσσαλονίκης απολύοντας πάνω από 20 εργαζόμενους μεταξύ των οποίων και 14 τεχνικούς.

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μας βλέποντας με πόση χαρακτηριστική άνεση και ευκολία οι άνθρωποι που διοικούν τον ALPHA, πετάνε κυριολεκτικά στο δρόμο τόσες πολλές οικογένειες. Οι εργαζόμενοι τεχνικοί που απολύθηκαν δούλευαν στον σταθμό 15 με 20 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα με την εντιμότητα την συνέπεια και με την ποιότητα της δουλειάς τους είχαν την δική τους προσφορά!
Αλήθεια όμως! Ο τηλεοπτικός σταθμός αυτός, θα πάψει να παρέχει ενημέρωση στους τηλεθεατές του από την Θεσσαλονίκη τώρα που αποφάσισε να κλείσει το γραφείο του εκεί; Φυσικά και όχι! Απλά στο μέλλον θα εφαρμόσει το σύστημα της ενοικιαζόμενης εργασίας το «περιβόητο» μπλοκάκι. Σύστημα που πολύ θα το ήθελαν να το εφαρμόσουν σε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς που δουλεύουν σήμερα με σχέση εξαρτημένης εργασίας!
Αν συνδυάσουμε τις απολύσεις αυτές με τις απολύσεις συναδέλφων τεχνικών στο ραδιόφωνο του ALPHA, καθώς και την μανιώδη προσπάθεια του σταθμού να αποκλείσει τους εργαζόμενούς του από τα σωματεία τους (εφαρμόζοντας πλήρως τους αντεργατικούς νόμους) με μόνο σκοπό να τους κάνει στο τέλος (όσοι μείνουν από αυτούς στην δουλειά τους), να δουλεύουν με μισθούς… πείνας, καταλαβαίνουμε πως ο σταθμός αυτός «πρωτοστατεί» στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εδώ και πολύ καιρό οι εργοδότες μας σε συνεργασία με την Κυβέρνηση.

Γι αυτό λοιπόν διαμηνύουμε στην διοίκηση του ALPHA πως δεν θα κάτσουμε με… σταυρωμένα τα χέρια. Υπενθυμίζουμε πως είμαστε απλά εργαζόμενοι και έτσι έχουν την υποχρέωση να μας βλέπουν!

Συνάδελφοι!
Τόσα χρόνια δώσαμε και συνεχίζουμε και δίνουμε ιδρώτα και αίμα για αυτή την δουλειά. Τώρα ήρθαν οι στιγμές που οι εργοδότες μας, μας δείχνουν πόσο πολύ σέβονται και αναγνωρίζουν την δουλειά μας αυτή! Μας πετάνε στον δρόμο σαν… στημένες λεμονόκουπες!

Σήμερα είναι οι απολυμένοι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης!
ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις των MEDIA εδώ!