«Μέναμε σε ένα σπίτι που κάθε χειμώνα πνιγόμασταν…»

Πάνος Σταθακόπουλος

«Μας έβγαζαν από το παράθυρο, εμένα και τον αδελφό μου».

Ο αγαπητός ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος αναφέρθηκε στο παρελθόν και στη συμπαράσταση που έλαβε εκείνος και η οικογένεια του, όταν έμειναν χωρίς σπίτι και χρειάστηκε να τους φιλοξενήσει μια άλλη οικογένεια.

«Θα σου πω ότι εμείς ήμασταν σ’ ένα σπίτι στο οποίο πνιγόμασταν κάθε χειμώνα, καθώς έπεφτε το νερό μέσα και μας έβγαζαν από το παράθυρο, εμένα και τον αδελφό μου.

Υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που μας πρόσφεραν στέγη, για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί δεν είχαμε που να μείνουμε ως οικογένεια. Οι άνθρωποι αυτοί έμαθαν ότι πνιγήκαμε και δεν είχαμε τίποτα, μας παραχώρησαν το σπίτι τους, το οποίο κι αυτό είχε προβλήματα, έσταζαν τα κεραμίδια, μέχρι εκεί, που για εμάς ήταν πολυτέλεια, δεν ήταν τίποτα. Μας είπαν να μείνουμε όσο θέλουμε. Στην πορεία οι γονείς μου αγόρασαν ένα οικόπεδο κι έχτισαν ένα σπίτι. Αυτούς τους ανθρώπους τους ευγνωμονώ κι έχω ακόμα επαφές με τα παιδιά τους, γιατί οι γονείς έχουν πεθάνει. Θυμάμαι πάρα πολύ έντονα ότι μας έδωσαν στέγη», εκμυστηρεύτηκε ο ηθοποιός στη Ρενέ Σαραντινού και στο περιοδικό Λοιπόν.