Μειώσεις μισθών και αύξηση κεφαλαίου στον ΣΚΑΪ

Ποιοι δεν έχουν υπογράψει ακόμα τη νέα σύμβαση;

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 8 εκατ. ευρώ και μείωση μισθών κατά 10% προχώρησε ο ΣΚΑΙ για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και κυρίως την μείωση των εσόδων από την συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΚΑΙ κ. Ιωάννης Αλαφούζος σε συνάντηση ευχαρίστησε «όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες που, σε αυτή την δύσκολη για όλα τα ΜΜΕ περίοδο, όλα τα ΜΜΕ περίοδο, στήριξαν έμπρακτα την επιχείρηση και με αυτό τον τρόπο».
 

Ωστόσο, η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο 10% θεωρείται πλασματική, ενώ η πραγματική υπολογίζεται γύρω από 20%- 25%, αφού αλλάζει ουσιαστικά ο τρόπος υπολογισμού των Σαββατοκύριακων. Αν και η ανακοίνωση που εξέδωσε το κανάλι αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΙ αποδέχτηκαν την πρόταση της επιχείρησης, υπάρχουν κάποιοι έστω και λίγοι που αντιστέκονται και μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκαν από την Κυριακή το βράδυ μέχρι και την Δευτέρα το πρωί και παρά το γεγονός ότι η νέα σύμβαση προσδιορίζεται χρονικά μέχρι δηλαδή και την 31.12.2011 .
 
Ένας εξ αυτών και ο Θύμιος Καλαμούκης της «Ελληνοφρένειας», κι αυτό γιατί ο Ι. Αλαφούζος αρνείται να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του με το κανάλι για την τρέχουσα σεζόν.  

Εν τω μεταξύ, στο ΔΟΛ αναστέλλεται η 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ με αφορμή τις απολύσεις 28 συντακτών του «Βήματος», καθώς η εργοδοσία τις πήρε πίσω.