Μεγάλη αναστάτωση στην ΕΡΤ για την απομάκρυνση Αρβανίτη – Κατσίμη! Στάση εργασίας εν αναμονή επαναλαμβανόμενων απεργιών

Διαβάστε τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και τι επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zappIT, μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά την απόφαση του Αιμίλου Λιάτσου να κόψει μέχρι…νεωτέρας από την παρουσίαση της καθημερινής εκπομπής της ΝΕΤ, τον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη.

Η Μαριλένα Κατσίμη μίλησε στο zappIT για την απόφαση του Αιμίλιου Λάτσιου και τόνισε, »Δεν μας κάλεσε ο κύριος Λιάτσος, ενημέρωσε τον αρχισυντάκτη μας ότι…κοβόμαστε! Μας τιμωρεί με…το πόδι ψηλά»;

Η αναστάτωση στην ΕΡΤ, βέβαια, είναι τόσο μεγάλη αυτή την ώρα, που το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται στο Ραδιομέγαρο είναι το ποιος θα αντικαταστήσει το πρωινό δίδυμο. Στη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, αποφασίστηκε, καταρχάς, στάση εργασίας την Τρίτη 06:00-08:00 -η οποία και πραγματοποιήθηκε…

…και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι να υπάρξει ανάκληση της απόφασης. Σήμερα στις 12:00 στη συνάντηση των εργαζομένων με εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ θα αποφασιστεί ποια θα είναι η συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Ο Κώστας Αρβανίτης ανάρτησε στο προσωπικό του blog, την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων:



Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: Νέα κυβερνητική εκτροπή στην ΕΡΤ

Οι κυβερνητικές και διοικητικές παρεμβάσεις σε βάρος της δημοσιογραφικής λειτουργίας και της ενημέρωσης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στην ΕΡΤ, ενώ ανάλογα είναι τα κρούσματα σε όλα τα Δημόσια ΜΜΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει και τη σημερινή απαράδεκτη απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιου Λιάτσου, της Διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. και της κυβέρνησης, να διακόψει τη συνεργασία με τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη.

Το θέμα που προκάλεσε την απόφαση του κ. Λιάτσου, ήταν το γεγονός ότι προεβλήθη το ρεπορτάζ της «GUARDIAN», και για το ίδιο θέμα υπήρξε επιβεβαίωση από τον ιατροδικαστή κ. Πρωτονοτάριο, ο οποίος διαπίστωσε βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος των δεκαπέντε συλληφθέντων, που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου. Ο ιατροδικαστής μάλιστα ζήτησε και την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» για κακούργημα, ωστόσο ο υπουργός κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα «GUARDIAN» για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ.

Αυτά σχολίασαν οι συνάδελφοι, ως είχαν δημοσιογραφική υποχρέωση και δικαίωμα.

Κατόπιν τούτων πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρει η αιφνίδια απόφαση του κ. Λιάτσου για την «εξαφάνιση» των δύο παρουσιαστών από τον τηλεοπτικό αέρα της ΝΕΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λιάτσος δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με τους δύο συναδέλφους προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους και προχώρησε στην απόφαση διακοπής της συνεργασίας τους, η οποία, όπως ανακοίνωσε, θα ισχύσει από αύριο Τρίτη, 30 Οκτωβρίου και μέχρι νεωτέρας.

Η διοικητική αυτή παρέμβαση θεωρούμε ότι είναι άδικη, συνιστά πολιτική δίωξη κατά δημοσιογράφων και άσκηση λογοκρισίας καθώς και κατάργηση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει όλες τις διοικητικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην ΕΡΤ με αποκορύφωμα τη χθεσινή και πλήττουν την ενημέρωση και την ελευθεροτυπία. Απαιτεί δε να ανακληθεί η απόφαση αυτή αμέσως και να επανέλθουν οι συνάδελφοι στην εργασία τους.

Το θέμα θα συζητηθεί, μαζί με όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και στη συνάντηση που έχει με τους εκπροσώπους της ΕΡΤ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε ακόμα

«Παύθηκαν προς το παρόν και θα δούμε τι θα γίνει…»! Αρβανίτης-Κατσίμη «κόπηκαν» από το πρωινό της ΝΕΤ- Ποιοί τους αντικαθιστούν!