Mega: Τσεκούρι στις παραγωγές- Νέα μείωση στις αποδοχές

Διαβάστε τι κινήσεις κάνουν στο Μεγάλο κανάλι για να περιορίσουν τις ζημιές.

Πάντως όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατες διαβουλεύσεις των μεγαλομετόχων του σταθμού οι ζημιές του 2010 που ανέρχονται περί τα 25 εκ. ευρώ θα καλυφθούν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Παράλληλα σιγά σιγά αρχίζει να διαμορφώνεται και ο κορμός του προγράμματος της επόμενης τηλεοπτικής περιόδου. Όπως πρώτο έγραψε το zappit χθες ήδη ο Γιώργος Καπουτζίδης πήρε το πράσινο φως για δεύτερο κύκλο του Just the two of us ενώ σύντομα θα κλείσει και το θέμα του «Master Chef jr» με επικρατέστερη πλέον για τη θέση της παρουσιάστριας την Δούκισσα Νομικού.

Οι περικοπές έφεραν και απώλειες: Καμία από τις δύο υπό σχεδιασμό καινούριες καθημερινές σειρές («Εξίσωση», «Los Roldan» δεν πρόκειται να βγει πριν τον Ιανουάριο του 2012). Η «Ζωή της Άλλης» θα πάει σίγουρα μέχρι τα Χριστούγεννα ενώ προβληματισμός επικρατεί για το τι θα γίνει με τα «Μυστικά της Εδέμ» καθώς το στοκ των επεισοδίων που θα εξοικονομηθούν από το πρόωρο φινάλε του Μαίου φθάνουν μετά βίας για να καλύψουν το πρόγραμμα του σταθμού μέχρι τις αρχές Νοέμβρη.

Στην μυθοπλασία της prime time τα πράγματα έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί: «Με λένε Βαγγέλη» με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, η ελληνική εκδοχή του Dr. Martin με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο, «Είναι μακριά ακόμη μπαμπα Στρούμφ;», η καινούρια σουρεαλιστική κωμωδία παραγωγής του Νίνο Ελματζόγλου με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Οδυσσέα Παπασπηλιώπουλο και Γιούλικα Σκαφίδα.

Το πρόγραμμα θα συμπληρώσει μια ακόμη ελληνική σειρά που δεν έχει μέχρι στιγμής αποφασιστεί. Ο Πέτρος Μπούτος βρίσκεται σε συζητήσεις και με τον Πάνο Κοκκινόπουλο για μια καινούρια μαύρη κωμωδία από τον Γενάρη του 2012 ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο επαναφοράς του «Τρίτου Νόμου». Τέλος στο πρόγραμμα του καναλιού θα ενταχθούν το καινούριο talk show της Έλενας Ακρίτα αλλά και μια καινούριας lifestyle εκπομπής. Σε εκρεμμότητα φυσικά παραμένει το θέμα του Γρηγόρη Αρναούτογλου το οποίο και θα ξεκαθαρίσει μέχρι τον Μάϊο.

Τα τοπίο στον ενημερωτικό τομέα είναι μάλλον «θολό». Όσον αφορά στις εκπομπές οι μόνες που συνεχίζονται μετά βεβαιότητας είναι η «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη και το καθημερινό ενημερωτικό πρωινό με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα. Όλα τα υπόλοιπα είναι μέχρι στιγμής προς συζήτηση..