MEGA: Διαψεύδει το ΑΠΕ ότι δεν κατέθεσε φορολογική ενημερότητα – Μιλά για στοχοποίηση από Παππά

Mega

Διαβάστε λεπτομέρειες...

Η Τηλέτυπος διαψεύδει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA δεν έχει καταθέσει φορολογική ενημερότητα στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, είδηση που δημοσιεύτηκε χθες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και κάνει λόγο για στοχοποίηση του MEGA.

«Για άλλη μία φορά ο Νίκος Παππάς μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες στοχοποίησε το MEGA και άφησε να εννοηθεί ότι θα μείνει εκτός διαγωνισμού, αν και είναι πολιτικός προϊστάμενος της επιτροπής που διενεργεί τον διαγωνισμό αυτό. Συν τις άλλοις το κρατικό ΑΠΕ δημοσίευσε ψευδή είδηση, ότι δήθεν το MEGA δεν υπέβαλε στο φάκελο του φορολογική ενημερότητα» ανέφερε η Λίνα Δρούγκα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ενώ αναλυτικότερα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μίλησε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος:

«Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και πάλι στο MEGA λέγοντας ότι το κανάλι θα κλείσει επειδή οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό βέβαια, δεν ισχύει, οι διαβουλεύσεις με τις τράπεζες είναι συνεχείς και το ξέρουμε όλοι, και για να πληρώνει τις υποχρεώσεις του και για να προχωρήσει το κανάλι και για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που είναι τρεις μήνες απλήρωτοι. Το παράδοξο είναι ότι μέσα στις τελευταίες 15 -20 ημέρες τόσο ο υπουργός Επικρατείας με τις συνεντεύξεις του και δηλώσεις του, όσο και ο πρωθυπουργός, αναφέρονται συνεχώς μόνο στο MEGA και μάλιστα σαν να είναι τετελεσμένες οι αποφάσεις για το μέλλον του.

Πρέπει να σου πω ότι υπάρχουν τα εξής παράδοξα, το πρώτο είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας ουσιαστικά είναι προϊστάμενος της επιτροπής που κάνει τον διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός όλοι ξέρουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχει τελειώσει και μάλιστα χθες στην κρατική τηλεόραση ο κύριος Παππάς είπε ότι μπορεί και να καθυστερήσει μία δύο εβδομάδες. Η απόρριψη της αίτησης του MEGA δεν έχει τελεσιδικήσει. Γίνονται ποινικές και νομικές ενέργειες και βέβαια αυτές δεν έχουν τελεσιδικήσει. Έτσι λοιπόν, τέτοιες συνεχείς αποφάσεις μόνο για το MEGA, μόνο ένα πράγμα μας κάνει να συμπεράνουμε: ότι υπάρχουν τετελεσμένες αποφάσεις και ουσιαστικά γίνονται για να προδικάσουν τις όποιες αποφάσεις για το MEGA.

Τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ γιατί χθες στις 7 το απόγευμα το κρατικό πρακτορείο, το Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέβασε μία είδηση επικαλούμενο πηγές της Γραμματείας Ενημέρωσης, ανώνυμες βέβαια, που έλεγε ότι το MEGA δεν έχει φορολογική ενημερότητα. Και αυτό δεν είναι αλήθεια. Γιατί το MEGA από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα έχει καταθέσει στο φάκελο του και είναι απορίας άξιον γιατί βγήκε αυτή η είδηση χθες. Και η εταιρεία Πήγασος, μία από τις μετόχους του MEGA εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι στον φάκελο που έστειλε στην Τηλέτυπος και κατατέθηκε, έχει για την ίδια και φορολογική και ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα. Άρα τα παράδοξα είναι πολλά και συνεχείς οι αναφορές που δείχνουν ότι το MEGA βρίσκεται σε στοχοποίηση.»