Mega: 30 χρόνια μετά την πρώτη μέρα ετοιμάζει τη δεύτερη πρεμιέρα του

Mega

Τι θυμάστε από τα πρώτα λεπτά του Mega στον αέρα;

Το ημερολόγιο έγραφε 20 Νοεμβρίου 1989 όταν το Mega Channel, ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας άρχισε να εκπέμπει. Σχεδόν 29 χρόνια αργότερα, στις 28 Οκτωβρίου 2018, έπεσαν οι τίτλοι τέλους για το Μεγάλο Κανάλι, το οποίο τα τελευταία χρόνια αργοπέθαινε, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων. Έναν χρόνο μετά, το Mega ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή του. Σήμερα, όμως, συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη στιγμή που βγήκε το σήμα του για πρώτη φορά στον αέρα. Αλήθεια, θυμάστε τα πρώτα λεπτά του Mega;

Mega: Το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας

Ο σταθμός άρχισε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου 1989 στις 15:00. Το Mega Channel ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που έλαβε άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα και το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της Ελλάδας που εξέπεμψε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ήταν ο πρώτος ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός.

29 χρόνια αργότερα, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, σταμάτησε η ελεύθερη μετάδοσή του από τη DIGEA. Στο κανάλι έπεσε μαύρο έπειτα από οικονομικά προβλήματα που το ταλάνιζαν και απόφαση του ΕΣΡ.

Σήμερα, μετά την δημοπράτηση της ταινιοθήκης και του σήματος, το Mega ετοιμάζει τη δεύτερη πρεμιέρα του στις αρχές του 2020. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξαναβγάζει στον αέρα το Μεγάλο Κανάλι, σε μια νέα εποχή, με νέες προσδοκίες.