Μακρύς ακόμα ο δρόμος για την ψηφιακή τηλεόραση!

Η κρίση δεν την αφήνει να προχωρήσει...
Κοινή συνισταμένη όλων αλλά και κοινός τόπος όλων των συμμετεχόντων αποτέλεσε ότι στην πορεία προς την ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης στη χώρα διαπιστώνονται σημαντικά προβλήματα νομικής και τεχνικής φύσεως, παρατηρούνται καθυστερήσεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο και είναι επιτακτική η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Επ’ αυτού ο κ. Λεωνίδας Κανέλλος, Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, επισήμανε τις δυσκολίες που απορρέουν από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την ψηφιακή μετάβαση στη χώρα μας τονίζοντας πως υπάρχει ο κίνδυνος να βιώσουμε ένα νέο 1990 και να περιπέσουμε σε ένα ψηφιακό αλαλούμ, όπου κάποιοι θα εκπέμπουν ψηφιακά και άλλοι αναλογικά.

Παράλληλα, υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμα στην επικοινωνία και την ενημέρωση του κοινού, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις θεωρεί ότι η ψηφιακή μετάβαση δεν το αφορά, καθώς δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση για το τι είναι ψηφιακή τηλεόραση . α Ταυτόχρονα, η οικονομική κρίση θα αγγίξει και την ψηφιακή μετάβαση, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κιμπουρόπουλο, Πρόεδρο της Digea, ενώ μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη 23 σημείων εκπομπής.