Καζάνι που βράζει η ΕΡΤ!

Η συνάντηση αυτή φαίνεται να ήταν και η βασική αιτία που ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, το οποίο βέβαια μετά τις τελευταίες εξελίξεις δύσκολα θα καταφέρει να προχωρήσει σε αποφάσεις για σημαντικό μέρος του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, φαίνεται να δρομολογούνται παραιτήσεις τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Οπως λέγεται, πρόκειται ουσιαστικά για περιπτώσεις που «φωτογράφισε» στη συνέντευξή του ο κ. Μόσιαλος όταν έλεγε ότι δεν πρόκειται να βάλει στο νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ δικούς του ανθρώπους ή συνεργάτες του. Κάτι που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει περαιτέρω εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Χθες, μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ και εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο «αναδιοργάνωσης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης» σημειώνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή τους για άμεσες δυναμικές κινητοποιήσεις. Σήμερα συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο δυστυχώς δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να συγκροτηθεί σε σώμα, για να συζητηθούν οι μορφές των κινητοποιήσεων. Αύριο η ΠΟΣΠΕΡΤ αναμένεται να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα παραγωγής εκπομπών για την ενημέρωση των πολιτών.

Ολοι επισήμαιναν χθες ότι το σχέδιο που εξαγγέλθηκε θα οδηγήσει σε απολύσεις, παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, συρρίκνωση της ΕΡΤ ευνοώντας τα ιδιωτικά κανάλια, νέου τύπου αγορές και κερδοσκοπικά συμφέροντα. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρξει καθολική αντίδραση από το σύνολο των εργαζομένων (τεχνικούς, διοικητικούς και δημοσιογράφους) απορρίπτοντας τα σχέδια για κλείσιμο της ΕΤ 1, του Σινε/σπόρ+, των περιφερειακών ραδιοσταθμών και του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση». Εκανε λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» των μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη συμβάλει σημαντικά για την εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ενώ επανέλαβε ότι μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ θα συνεχίσουν να λειτουργούν την ΕΤ 1, καθώς η συχνότητά της δεν ανήκει στην «ΕΡΤ, αλλά στο Ελληνικό Δημόσιο και τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης τόνισε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα συρρίκνωσης που εξαγγέλθηκαν «θέτουν σε κίνδυνο τους δημοκρατικούς θεσμούς», ενώ για «στυγνή εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου σχεδίου της τρόικας» έκανε λόγο το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Αντώνης Νταβανέλλος. Η Νανά Νταουντάκη (μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ) κάλεσε τους εργαζομένους σε μαζική συμμετοχή και κινητοποιήσεις, ενώ ο Δημήτρης Τρίμης (μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ) επισήμανε ότι «όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΕΡΤ ευνοεί τα ιδιωτικά μέσα και τα συμφέροντα εκδοτών και καναλαρχών», και ο Π. Ράμμος (μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ) έκανε λόγο «για βάρβαρα μέτρα» που καλείται από την τρόικα να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ