Καθηγητής ζητά να μην μεταδοθεί » το κουτί της Πανδώρας»

Αίτημα στο ΕΣΡ να μην μεταδοθεί η εκπομπή " Το κουτί της Πανδώρας"

Ένα απίστευτο αίτημα έφθασε στο ΕΣΡ. Καθηγητής πανεπιστημίου ζητάει από την Αρχή να μην μεταδοθεί το δεύτερο μέρος της εκπομπής “Κουτί της Πανδώρας” θεωρώντας ότι τον θίγει.

Η εκπομπή, η οποία έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα, επί των εγγράφων και των στοιχείων που διαθέτει, υποστηρίζει πως ο συγκεκριμένος καθηγητής ήταν συνεργάτης της Χούντας και γι΄ αυτό το λόγο διεγράφη από το Πανεπιστήμιο, όταν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία τον 1974, στις συνελεύσεις της εποχής που έγιναν παρουσία πρωτοδίκη, αλλά και πρώην και νυν υπουργών του ΠΑΣΟΚ, που τότε μετείχαν στο φοιτητικό κίνημα…

Το ΕΣΡ δεν έχει το δικαίωμα προλήπτικής λογοκρίας, μπορεί όμως ο πρόεδρος του, να διακόψει, σύμφωνα με το νόμο μια εκπομπή στον αέρα αν θεωρεί πως παραβιάζεται η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Στη συνέχεια, όπως το σμβούλιο πρέπει να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την κρίση του.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, διότι πρόκειται για μια διπλή αναμέτρηση. Της αποκάλυψης των στοιχείων που έχει ένας δημοσιογράφος για πρόσωπα που κατέχουν δημόσιες θέσεις, αλλά και τη βαθιά παλιά σύγκρουση ανάμεσα στη δημοκρατία και στο μαύρο.