Καταγγέλουν την απόλυση δημοσιογράφων από το Teletime στην Πάτρα

Η ανακοίνωση της ένωσης έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την παράνομη, καταχρηστική και αναιτιολόγητη απόλυση των συναδέλφων δημοσιογράφων Κώστα Κριετσιώτη, Βασίλη Καψαμπέλη και Χρήστου Στρατουλάκου από τον τηλεοπτικό σταθμό «Tele Time» της Πάτρας.

Οι απολύσεις των τριών συναδέλφων σηματοδοτούν ουσιαστικά την θεαματική αποψίλωση του ειδησεογραφικού τομέα του σταθμού και την δραστική αλλοίωση του ενημερωτικού χαρακτήρα του. Παράλληλα, η μόνιμη τακτική των εργοδοτών να μετακυλίουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των αποφάσεων τους, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων αρνείται να δεχθεί λογικές που οδηγούν στην απώλεια θέσεων εργασίας και διακυβεύουν το εργασιακό μέλλον συναδέλφων, στο όνομα της διαφύλαξης των κερδών και της ευημερίας των αριθμών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά την άμεση επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων και την αναστολή κάθε σκέψης απολύσεων στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσει, σε πρώτη φάση, σε κήρυξη 24ωρης απεργίας στο «Tele Time» από 6 π.μ Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου 2011 έως 6 π.μ. Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου 2011 ενημερώνοντας παράλληλα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την επερχόμενη αλλαγή στη φυσιογνωμία του τηλεοπτικού σταθμού.