Η Βορειανατολική Ελλάδα πέρασε στην ψηφιακή εποχή

Περισσότεροι από 850.000 τηλεθεατές απολαμβάνουν το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea

Από σήμερα περισσότεροι από 850.000 τηλεθεατές στη Βορειανατολική Ελλάδα και τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea. Οι κάτοικοι των περιοχών που συμμετέχουν στη μετάβαση της Βορείου Ελλάδας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας αλλά και τα κανάλια της περιφέρειάς τους με υψηλής ποιότητας σήμα, άψογη εικόνα και τέλειο ήχο. Παράλληλα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικ.40518/1168/Φ.111Α/04-07-2014, Φ.Ε.Κ. 1879/Β’/10-07-2014 στις 02.00 τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου διακόπηκε η αναλογική εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών.

Πρόκειται για το τρίτο «περιοχικό» switch-off που πραγματοποιήθηκε ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης. Οι κάτοικοι των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών και Έβρου, καθώς επίσης και των νησιών Θάσου, Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Σαμοθράκης και Ψαρών θα απολαμβάνουν πλέον τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής από τα 21 κέντρα εκπομπής που προβλέπονται στον Χάρτη Συχνοτήτων (Κ.Υ.Α. 42800/5-10-2012, Φ.Ε.Κ. 2704/Β’/5-10-2012).

Τα κέντρα εκπομπής που θα ενεργοποιηθούν είναι 20 καθώς το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» στην Αλεξανδρούπολη εκπέμπει ήδη ψηφιακά στις μεταβατικές συχνότητες.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των εν λόγω κέντρων και να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4. Ειδικότερα, οι τηλεθεατές που λαμβάνουν σήμα από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» στην Αλεξανδρούπολη θα χρειαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους ή/και να κάνουν επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής τους.

Με αφορμή το τρίτο «περιοχικό» switch-off στη Βόρεια Ελλάδα, ο CEO της Digea, κύριος Γιώργος Μαθιός δήλωσε: «Μετά την επιτυχημένη μετάβαση στην Αττική προχωράμε στην τρίτη φάση αυτού του έργου που αφορά σε μια ευαίσθητη ομάδα πολιτών, αυτή των κατοίκων της παραμεθορίου. Με την επέκταση του ψηφιακού σήματος στις κατοχυρωμένες συχνότητες της χώρας αναμένεται να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα των παρεμβολών, τα οποία και σταδιακά θα εξαλειφθούν».

Στο τρίτο «περιοχικό» switch-off, σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων καθορίζονται τα παρακάτω κέντρα και συχνότητες εκπομπής:

Διαβάστε όλες τις MEDIA ειδήσεις εδώ!