Η ΕΡΤ μοίρασε 1.306.336,5 ευρώ σε οκτώ… τυχερούς!

Όχι ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά οκτώ είναι οι… τυχεροί που θα μοιραστούν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.306.336,5 ευρώ.

Η ΕΡΤ άνοιξε το ταμείο της και διέθεσε το ποσό αυτό, εγκρίνοντας την ανανέωση καινούργιων επεισοδίων για έξη εκπομπές, αλλά και αποφασίζοντας την παραγωγή δύο νέων εκπομπών.

Αναλυτικά λοιπόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την τελευταία συνεδρίασή του:

-Ενέκρινε την ανανέωση της παραγωγής σειράς ντοκιμαντέρ (12 επεισόδια) με τίτλο «ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ». Το προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 17.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), δηλαδή 204.000 ευρώ συνολικά.

-Ενέκρινε την ανανέωση εκτέλεσης παραγωγής σειράς εκπομπών (12 επεισόδια) με τίτλο «ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ». Το προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 13.133 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), δηλαδή 157.596 ευρώ συνολικά.

-Ενέκρινε την ανανέωση εκτέλεσης παραγωγής σειράς εκπομπών (12 επεισόδια) με τίτλο «ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ». Το προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 11.514 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), δηλαδή 138.168 ευρώ συνολικά.

-Ενέκρινε την ανανέωση εκτέλεσης παραγωγής σειράς εκπομπών (11 επεισόδια) με τίτλο «ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ». Το προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 12.397,5 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), δηλαδή 136.372,5 ευρώ συνολικά

-Ενέκρινε την ανανέωση εκτέλεσης παραγωγής σειράς εκπομπών (12 επεισόδια) με τίτλο «ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ». Το προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 16.869 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), δηλαδή 202.428 συνολικά.

-Ενέκρινε την ανανέωση εκτέλεσης παραγωγής σειράς εκπομπών (12 επεισόδια) με τίτλο «ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ». Το προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 16.531 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), δηλαδή 198.372 ευρώ συνολικά.

-Αποφάσισε την εκτέλεση παραγωγής σειράς εκπομπών (12 επεισόδια) με τίτλο «ΥΠΕΡ ΑΓΝΩΣΤΩΝ». Το προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 12.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), δηλαδή 144.000 ευρώ συνολικά.

-Αποφάσισε την εκτέλεση παραγωγής σειράς παιδικών εκπομπών (40 επεισόδια) με τίτλο «e-Toons». Το προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 3.135 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), δηλαδή 125.400 ευρώ συνολικά.

Αθροίζοντας τα ποσά αυτά λοιπόν, προκύπτει ότι στην τελευταία συνεδρίασή του το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε να βγουν από τα ταμεία του 1.306.336,5 ευρώ. Στο σημείο αυτό δε, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι πολύ καλά έκανε η ΕΡΤ και διαθέτει χρήματα… στην αγορά, όπου θα απασχοληθούν εργαζόμενοι και θεωρούμε υποχρέωσή τους τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία της να δίνονται για την παραγωγή εκπομπών που οφείλει, σύμφωνα με το ρόλο της, να προωθεί. Ίσως ορισμένες από αυτές να σας φαίνονται… ακριβές, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πολλούς παράγοντες, όπως το κόστος παραγωγής της. Για παράδειγμα, θα αναφέρω την εκπομπή «Οι κεραίες της εποχής μας», που φιλοξενεί διάσημους συγγραφείς από όλο τον κόσμο και που τα γυρίσματα γίνονται στους τόπους κατοικίας τους. Έτσι, η εκπομπή απαιτεί πολυήμερη διαμονή και γυρίσματα σε ξένες χώρες, ενώ το τηλεοπτικό αποτέλεσμα είναι από αυτά που δικαιώνει το ρόλο της κρατικής τηλεόρασης. Από την άλλη, υπάρχουν κάποια άλλα κοστολόγια… που δεν δικαιολογούνται, ενώ και το αποτέλεσμά τους δεν είναι κι ό,τι καλύτερο. Αλλά για όλα αυτά και πολλά άλλα, θα πούμε εν ευθέτω χρόνω…!

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε όλες τις MEDIA ειδήσεις εδώ!