Η Διακλαδική καλεί τα μέλη του Μικτού της ΕΣΗΕΑ σε συνάντηση για τις εξελίξεις στα ΜΜΕ

Η ανακοίνωση της Διακλαδικής έχει ως εξής:

Τι κι αν τα σωματεία του Τύπου στην πλειοψηφία τους έχουν πετάξει λευκή πετσέτα, τα αφεντικά δεν κάνουν ανακωχή. Η συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους συνεχίζεται. Ο Μπόμπολας δρομολογεί το δικό του «Μνημόνιο» στον “Πήγασο” ξεκινώντας απ’ την ενοποίηση και τις περικόπες στα αθλητικά τμήματα, οι εργαζόμενοι στο Alter παραμένουν απλήρωτοι και το μέλλον τους αβέβαιο, ενώ οι καναλάρχες με εξώδικο απαιτούν την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης των τεχνικών.

Την ίδια στιγμή οι εργοδοτικές ενώσεις του Τύπου επιδίδονται σ’ ένα ατέρμονο κρυφτούλι με την ΕΣΗΕΑ, διαμηνύοντας επι της ουσίας τη διάθεση τους να τινάξουν στον αέρα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς εξατομικευμένης διαπραγμάτευσης.

Η Ενημέρωση αντί να υπηρετεί και να λογοδοτεί στην κοινωνία, στρέφεται εναντίον της. Γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, μετανάστες, ο λαός της Κερατέας στήνονται καθημερινά στο εκτελεστικό απόσπασμα των δελτίων των 8. Αύριο θα είναι η σειρά μας.

Απέναντι στην αμηχανία και την αδράνεια των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών να υπερασπιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις δεοντολογικές μας αρχές, να προτάξουμε το συντονισμό και την αλληλεγγύη μας.

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στις 7, στον 3ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, η Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων στα ΜΜΕ καλεί τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, για να συναντηθούμε όλοι μαζί, να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στις επιχειρήσεις του Τύπου, να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας.