Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ στον Μόσιαλο

Διαβάστε τι απάντησε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ στον υπουργό Επικρατείας.

Απάντηση στον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο, για τα περί αξιολόγησης του προσωπικού της ΕΡΤ και για μετατάξεις του πλεονάζοντος προσωπικού, έδωσε από τη συχνότητα του ΒΗΜΑ 99,5 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Λ.Πανουριάς.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά υπάρχουν ελλείψεις. Πάντως, δήλωσε ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν διαφωνεί με την αξιολόγηση.

Ο Λουκάς Πανουριάς επισήμανε ότι ίσως να μην γνωρίζει ο κ. Μόσιαλος, καθότι έχει αναλάβει πρόσφατα τα καθήκοντά του, αλλά δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αντίθετα υπάρχουν ελλείψεις, εξ ου και οι 450 συμβασιούχοι στην ΕΡΤ.

«Δεν φαντάζεστε με πόσο λίγο προσωπικό βγαίνει το πρόγραμμα όλων αυτών των καναλιών, των ψηφιακών μέσων, των ραδιοφωνικών σταθμών και η ύλη ενός περιοδικού» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ο κ. Πανουριάς παραδέχθηκε ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ είναι 3.020, ωστόσο επισήμανε: «Δεν είμαστε γραμμή παραγωγής».

Αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ, ο κ. Πανουριάς σημείωσε πως παλιότερα υπήρχαν φαινόμενα σπατάλης που πλέον έχουν εξαλειφθεί. Τόνισε, δε, πως για πρώτη φορά η ΕΡΤ έχει πλεόνασμα και ζήτησε αυτό να αξιοποιηθεί προς όφελος της επιχείρησης.
 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε επίσης: Μόσιαλος: «Δεν θα γίνουν απολύσεις στην ΕΡΤ – Θα επανεξεταστούν όλες οι συμβάσεις»