Η απάντηση της ΕΡΤ στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

ΕΣΗΕΑ

«Κάποιοι έχουν μπερδέψει την αποστολή τους»

Ανακοίνωση με την οποία ασκεί κριτική στη διοίκηση της ΕΡΤ, τονίζοντας πως «κάποιοι έχουν μπερδέψει την αποστολή τους», εξέδωσε την Πέμπτη (9/6) η ΕΣΗΕΑ:

«Κάποιοι στη διοίκηση της ΕΡΤ έχουν μπερδέψει την αποστολή τους!

Με μονομερείς ενέργειες σε βάρος των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων, προσπαθούν να ακυρώσουν στην πράξη το νόμο με τον οποίο «άνοιξε» η ΕΡΤ.

Με τον τρόπο αυτό καλλιεργούν ένα κλίμα ανασφάλειας μέσα στο οποίο, όχι τυχαία, η δεοντολογία μοιάζει περιττή πολυτέλεια.

Το Σάββατο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μετά το πλήγμα, που επέφερε η πολιτική του Μαύρου το 2013, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στο διάστημα αυτό, όμως, υπήρξε ένα προκλητικό «εμπάργκο» από την ΕΡΤ για τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ και του δημοσιογραφικού κλάδου.

Αποκορύφωμα της στάσης της αυτής, αποτελεί η σημερινή απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης για τα δημοσιογραφικά Ταμεία, χωρίς, μάλιστα, τον παραμικρό αντίλογο, ώστε η κοινή γνώμη να μάθει την αλήθεια.

Είναι μια άλλη μονομερής εκδήλωση βλαπτικής μεταβολής σε βάρος των δημοσιογράφων και του δικαιώματος των πολιτών για υπεύθυνη ενημέρωση.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει στη διοίκηση της ΕΡΤ, ότι μόνο την πλουραλιστική ενημέρωση δεν υπηρετούν αυτές οι πρακτικές της και να υπογραμμίσει ότι η σημερινή ΕΡΤ, δυστυχώς, δεν είναι αυτή για την οποία παλεύουν οι εργαζόμενοι, η κοινωνία και οι χιλιάδες αλληλέγγυοι.»

 

Με ανακοίνωση της η ΕΡΤ απαντά στην ΕΣΗΕΑ:

«Κάποιοι στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ έχουν μπερδέψει την αποστολή τους.
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, καλούμε τους συντάκτες της ανακοίνωσης να απαντήσουν:
1. Σε ποιες συγκεκριμένα μονομερείς ενέργειες έχει προβεί η ΕΡΤ εις βάρος των δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων της;
2. Για ποιο λόγο η ΕΣΗΕΑ έχει μπλοκάρει τη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση Σ.Σ.Ε. με το να μην απαντά στις θέσεις που η διοίκηση της ΕΡΤ της έχει στείλει εδώ και 50 μέρες, ήτοι από τις 22/04/2016;
3. Πώς μιλά η ΕΣΗΕΑ για δεοντολογία όταν γνωρίζει πως η ΕΡΤ ήταν ο μοναδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας που μετέδιδε απεργιακό δελτίο ειδήσεων με ρεπορτάζ για τις διεκδικήσεις του κλάδου;
4. Πώς μιλά για «προκλητικό εμπάργκο», όταν εκατοντάδες δημοσιογράφοι – και όχι μόνο εργαζόμενοι στην ΕΡΤ – συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ, έχουν καθημερινά τη δυνατότητα ελεύθερα και αβίαστα να προβάλουν τις απόψεις τους;
Τέλος, είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς γιατί η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση, την ημέρα που η διοίκηση της ΕΡΤ ανακοίνωσε τα πεπραγμένα του ενός έτους από την επαναλειτουργία της.»