Η αντίδραση και το μήνυμα της ΕΡΤ στην κυβέρνηση

Έντονη κόντρα έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ της διοίκησης της ΕΡΤ και της κυβέρνησης. Επιστολές, εξώδικα, διαμαρτυρίες, απεργίες, συσκέψεις και έντονο παρασκήνιο...! Ο λόγος;

Η απόφαση της κυβέρνησης να… επιτάξει μέρος των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στη Μεσογείων για να το δώσει στο υπουργείο δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, θα χτιστεί τείχος που θα χωρίζει το οικόπεδο της ΕΤ1 στα δύο και στο ένα θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ΕΤ1, ενώ στο άλλο θα υπάρξουν γραφεία που θα χρησιμοποιήσουν στο υπουργείο για τους μετανάστες.
Να ληφθεί υπόψη ότι εκτός από τα γραφεία θα υπάρξουν και κρατητήρια παράνομων μεταναστών.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης λοιπόν έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο από τη ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά και από την ίδια τη διοίκηση της ΕΡΤ που μάλιστα, έχει επισημάνει και μέσα από επιστολές διάφορα… φάουλ, όπως ότι έχει εγκριθεί κονδύλι από το ΕΣΠΑ ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία Μουσείου αρχείου της ΕΡΤ στο συγκεκριμένο κτίριο. Αντίθετα, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτάξει (άνευ εισαγωγικών) μέρος του οικοπέδου, στο οποίο μάλιστα βρίσκεται και το κτίριο με το κοντρόλ.

Εκτός όμως,. από τις έντονες αντιδράσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, έντονη είναι και η αντίδραση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που ζητούν –ακόμα και μέσα από επιστολές- να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη αλληλογραφία της διοίκησης της ΕΡΤ με τη διοίκηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αλλά όπως φαίνεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, είναι αμετακίνητος και έχει τη στήριξη μελών της κυβέρνησης για να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη (τονίζω: χωρίς εισαγωγικά) της ΕΤ1.

Κι ενώ το παρασκήνιο φουντώνει, η ΕΡΤ, αποφάσισε να στείλει μήνυμα στην Κυβέρνηση μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΤ, ότι «το κτίριο αυτό, είναι δικό μας… και δικό μας»! Πώς; Μέσα από την καινούργια εκπομπή, που βγαίνει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στον αέρα και θα έχει τον τίτλο «136». Τι είναι αυτό; Ο αριθμός όπου βρίσκεται το οικόπεδο της ΕΤ1, επί της λεωφόρου Μεσογείων. Αρχικός στόχος μάλιστα ήταν η εκπομπή να έχει τον τίτλο «Μεσογείων 136», αλλά τελικά όπως φαίνεται, αποφάσισαν να το πάνε πιο… μαλακά!

Η εκπομπή «136» μάλιστα έχει και… σπιτική ατμόσφαιρα, καθώς καθημερινά, από τις 18.15 έως και τις 21.00 μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΤ ο Γιάννης Δάρρας και η Ανθή Σαλαγκούδη θα ανοίγουν το «σπιτικό» τους, (που η διεύθυνσή του θα είναι «Μεσογείων 136») και θα υποδέχονται τους τηλεθεατές. Στο «σπιτικό» τους μάλιστα θα βρίσκεται καθημερινά και ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, για να μαγειρεύει.

Όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ

«στην εκπομπή – η οποία είναι μια παραγωγή της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ – οι παρουσιαστές μαζί με τους καλεσμένους τους, θα μας πληροφορούν για ό,τι απασχολεί την καθημερινότητά μας σε πρακτικό – χρηστικό επίπεδο, ενώ δημοσιογράφοι της εκπομπής θα τροφοδοτούν τη συζήτηση με βίντεο στα οποία θα παρουσιάζουν ρεπορτάζ. Ο Ηλίας Μαμαλάκης θα προμηθεύεται τα καλύτερα προϊόντα και θα μαγειρεύει τα πιο νόστιμα πιάτα, συχνά μαζί με κάποιον προσκεκλημένο σεφ. Στη διάρκεια της ημέρας, θα κάνει on camera τις προμήθειές του για την κουζίνα.

Το τηλεοπτικό «σπίτι» της εκπομπής, είναι αυτό που δίνει και τον τίτλο της: το στούντιο της ΕΡΤ στη Μεσογείων 136. Το σκηνικό θα παραπέμπει σε ένα οικείο περιβάλλον, που θα κάνει τον τηλεθεατή να αισθάνεται … σαν στο σπίτι του: μία μεγάλη κουζίνα, το σαλόνι με τους καναπέδες και το τραπέζι, στο οποίο θα κινούνται οι παρουσιαστές με τους καλεσμένους τους»!

Ε, τι άλλο… μήνυμα να στείλουν από την Αγία Παρασκευή στο Μαξίμου; Είναι εμφανές ότι μέσα από την εκπομπή λένε ««το κτίριο αυτό, είναι δικό μας… και δικό μας», καταλήγοντας στο «δεν πρόκειται κανείς να μας το πάρει….»!
Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ πολύ… υψηλών στελεχών, όλων των πλευρών, ώστε να μπουν όλα τα πράγματα στο τραπέζι και να ενημερωθούν κάποιοι για το έντονο παρασκήνιο που έχει πραγματοποιηθεί από ορισμένους, για να φτάσουν τα πράγματα… εδώ που έχουν φτάσει. Περισσότερα δεν μπορώ να αναφέρω, αλλά να είστε σίγουροι ότι το επόμενο διάστημα, το «Μεσογείων 136» (και δεν αναφέρομαι στην τηλεοπτική εκπομπή, αλλά στο κτίριο που βρίσκεται στη συγκεκριμένη διεύθυνση), θα μας απασχολήσει πολύ!

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε όλες τις MEDIA ειδήσεις εδώ!