Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη Ραχήλ Μακρή

Την αντίδραση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή που στον αέρα της εκπομπής «Τώρα» του ΣΚΑΪ είπε στην Άννα Μπουσδούκου πως «όλοι οι δημοσιογράφοι ελέγχονται από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως « Οι δημοσιογράφοι δεν δέχονται ύβρεις και προσβολές από όπου κι αν προέρχονται», ενώ τονίζει ότι «Μετά τις αγωγές και τις μηνύσεις, που οδήγησαν δημοσιογράφους στα αστυνομικά τμήματα, η κυρία Ραχήλ Μακρή προχώρησε σήμερα σε νέα αήθη επίθεση συνολικά κατά του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας, επισημαίνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή, πως «όλοι οι δημοσιογράφοι ελέγχονται από την προηγούμενη κυβέρνηση». Η βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, η οποία έχει συνεχή παρουσία στα τηλεοπτικά κανάλια και στα ραδιόφωνα, εξήγησε, μάλιστα, πως όλοι οι δημοσιογράφοι είναι υπάλληλοι και πως αυτό έχει αποδειχτεί γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πληρώνεστε από επιχειρηματίες».

Η ΕΣΗΕΑ καλεί την κυρία Μακρή να αποδείξει άμεσα τα λεγόμενα της, αλλιώς θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως κοινός συκοφάντης. Ο δημοσιογραφικός κλάδος δεν θα ανεχτεί προσβολές και σπίλωση της τιμής του και μάλιστα από μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, τα οποία καλύπτονται πίσω από την ασυλία τους.

Οι δημοσιογράφοι της χώρας θα συνεχίσουν να κάνουν σωστά και ευσυνείδητα τη δουλειά τους και δεν θα δεχθούν ύβρεις και προσβολές που στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας».

Ίσως εκτός από το «κόψιμο» των ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος (όπως είχε πει σε παλαιότερες δηλώσεις της πως θα κάναμε αν η χώρα έμενε από ρευστό), η βουλευτής θέλει να «κόψει» να ακούγονται και οι διαφορετικές από τις δικές της απόψεις…!